Fiksīšu pavēlnieki no visas pasaules sabrauks Kronvalda parkā uz «Red Bull Tru Fix»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Rīgas urbānās dzīves skati, prasmīgi pagatavota kafija no stilīga baristas rokām, jaunība un…fiksīši! Šāds dzīvesstila komplekts kļūst interesants arvien lielākam rīdzinieku un citu pilsētnieku lokam un sasniedzis brīdi, kad pasaulē pavisam nesen izveidotās «Red Bull Mini Drome» sacensības fiksētā pārnesuma velosipēdiem ir kļuvušas tik populāras, ka vērot latvieša Toma Alsberga uzvaras kļūst jau mazliet…neinteresanti. Un tāpēc viņš pārsteidz visus, uz Latviju neaicinot jau kaimiņvalstī pabijušo «Red Bull Mini Drome», bet kopā ar palīgiem no «Tru Fix Kru» nākot klajā ar pilnīgi jaunu sacensību konceptu «Red Bull Tru Fix».

26. maijā, Kronvalda parkā, notiks ātruma velosacensības speciāli izbūvētā 1km garā trasē ar iespaidīgām (2m augstām) virāžām asākajos pagriezienos, inscenētu  «satiksmes sastrēgumu» un daudziem citiem trases elementiem (kikeriem, «kamieļa kupriem», «vecmāmiņas uzbrukumu» u.c.), kas notiekošās sacensības padarīs vizuāli skatāmas un iespaidīgas. Trase būs būvēta speciāli treka velosipēdiem ar fiksēto rumbu, jeb «fiksīšiem», jo tieši šī velo subkultūra ir ļoti strauji ienākusi un plaši attīstījusies gan pasaulē, gan Latvijā! Sacensībām līdz pat to norises dienai var reģistrēties «redbull.lv» un patlaban pieteikušies ne tikai Latvijas, bet arī ārvalstu braucēji.

«Red Bull Tru Fix ir pavisam jaunas un unikālas velosacensības tieši fiksīšiem! Sacensību pamatdoma ir kilometru garā trasē imitēt dažādus šķēršļus, pārbaudījumus, ar kuriem fiksīšu braucējiem nākas saskarties ikdienā baukājot pa pilsētu! Trase būs ātra, dinamiska ar daudziem patīkamiem pārsteigumiem, tas būs kā izaicinājums visiem, kas piedalīsies!  Uzvarēs tas, kurš visātrāk spēs aklimatizēties trasē, pielāgoties konstrukciju pārbaudījumiem- bet uzskatu, ka to pa spēkam būs pieveikt ikvienam velobraucējam!» Tā saka Toms Alsbergs, vairākkārtējs «Red Bull Mini Drome» sacensību uzvarētājs un pasaules rekordists šajās mini treka sacensībās tiesi fiksīšiem. 

VIDEO

Kas ir fiksīši?

Lai gan fiksītis pirmkārt nozīmē konkrētu velosipēda veidu, tas ir daudz kas vairāk. Šobrīd ne tikai pasaulē, bet arī Latvijā fiksīši plaši pārstāv urbāno velokultūru! Fiksīšu aizsākumi ir meklējami lielajās metropoles pilsētās, kur uz ielas fiksīšus pirmie sāka izmantot tieši velokurjeri, jo patiesībā fiksītis ir treka velospēds, ko daži izdomāja, ka var veiksmīgi lietot arī braukšanai pa pilsētas ielām! «Fiksīšu kustība Latvijā aizsākās apmēram pirms pieciem sešiem gadiem, bet acīmredzami biežāk fiksīši uz  Rīgas ielām sāka parādīties pirms trīs gadiem, un to skaits joprojām strauji pieaug!! Fiksītis - tas ir dzīvesveids!» pārliecināts ir Toms Alsbergs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu