Eksperts slavē <i>Anmary</i> vokālu, bet ir skeptisks par priekšnesumu; režisore attaisnojas

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas pārstāve Eirovīzijā Anmary nodziedāja labi, bet priekšnesums bija pelēcīgs, aģentūrai BNS viedokli pauda mūzikas producents Aivars Hermanis.

Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku ir sācies Eirovīzijas dziesmu konkursa drudzis un otrdienas vakarā notika pirmais pusfināls, kurā startēja arī Latvijas pārstāve, kas palika ārpus fināla, tādējādi Latvijai pārvarēt šo kārtu nav izdevies jau četrus gadus pēc kārtas.

«Dziedāšanas ziņā nekādas vainas nebija, un arī dziesma ir laba, bet vizuālais skats bija diezgan pelēcīgs. Cik zināms, pēdējā tērpu kārta tika sagatavota tikai pirms izbraukšanas pēdējā brīdī. Uz kopējā fona tas neizskatījās pārliecinoši,» vērtēja Hermanis, kurš darbojās arī mākslinieciskajā padomē Nacionālās atlases laikā, kā arī bija viens no Latvijas žūrijas locekļiem, kas vērtēja pirmā pusfināla dziesmas.

Viņš pieļāva, ka problēma ir tajā, ka priekšnesuma veidošanā tika iesaistīts daudz cilvēku, bet galveno lomu neuzņēmās producents.

«Idejai ir jānāk no viena cilvēka, kuram ir vīzija. Kolektīvā māksla uz labu rezultātu neved, jo cik cilvēku, tik viedokļu. Tas ir kā simfoniskajā orķestrī – ja demokrātiski lemtu, kā spēlēt, nevis darītu, kā diriģents jūt. 50% ir pragmatiskie apsvērumi un pieredze, bet otra puse ir jušana,» teica eksperts.

Hermanis kritizēja Baku skatuves noformējumu, jo profesionālajā industrijā jau trīs četrus gadus skatuves scenogrāfijā vairs neizmantojot tūkstošiem mirguļojošu elementu. «Šeit joprojām tā inerce turpinās. No šīs bildes nogurst,» piebilda producents.

Režisore Dace Pūce, kura veidoja Anmary priekšnesumu, par kļūdu atzina tērpu mākslinieka izvēli, ar kuru sadarbība neesot bijusi. Tērpi tikuši nomainīti pēdējā brīdī.

ANMARY NEVEIKSMĪGO TĒRPU &laquo;EVOLŪCIJU&raquo; VARAT APSKATĪT &Scaron;EIT.

«Tērpi nebija piemēroti dziesmai, bet īsti arī nesaprotu, vai Eirovīzijā skatās uz spozmi, pārsteigumu, šoka momentu, vai skatās uz reālo stāstu. Man liekas, ka stāstā neklausās, mēs analizējām ļoti cītīgi dziesmas vārdus, lai saprastu, ko meitenēm uz skatuves darīt. Nevarēju likt darīt kaut ko pilnīgi neatbilstošu,» par priekšnesumu pastāstīja Pūce.

Viņa nedomā, ka neiekļūšana finālā ir liela traģēdija, kas jāpārdzīvo, jo meitenes sevi esot labi parādījušas.

«Mēs negribējām izmantot variantu, ka Anmary un bekvokāls stāv un dzied. Teātri, kas ir leļļu teātra līmenī, arī negribējām izmantot, līdz ar to tika uztaisīts kompromiss. Pirmkārt, viņām ir jādzied, un kustības tam nedrīkst traucēt. Nekādus salto mēs nevaram mest, jo to viņas nekad nav darījušas. Tur tika savākta ļoti raiba kompānija, kas divu mēnešu laikā tika izveidots kā kolektīvs. Viņām ir iedots minimums, lai izskatītos solīdi un neizgāztos,» uzskata Pūce. Ideja parādīt sižetu kā no filmām «Sekss un lielpilsēta» un «Bīstamās mājsaimnieces» tikai latviešu variantā, viņasprāt, ir izdevusies.

Latvijas delegācija Rīgā atgriezīsies 28.maijā. Meitenes pēc neiekļūšanas finālā neesot apbēdinātas, no Baku aģentūrai BNS pastāstīja Latvijas delegācijas vadītāja Zita Kaminska. Jau trešdienas rītā Anmary piedalījusies televīzijas raidījumā, un gaidāmi arī vēl citi pasākumi šīs nedēļas laikā.

«Par neiekļūšanu finālā visvairāk pārdzīvo Latvijas fani, bet citai Eirovīzijas auditorijai joprojām esam Eirovīzijas dalībnieki. Saņemam atbalstošas ziņas, ka dziedāts ir lieliski un tur nav par ko pārdzīvot, un arī izskatījās meitenes skaisti. Konstruktīva kritika un diskusijas der, bet nekonstruktīvi pārmetumi sāk aizvien vairāk uztraukt, jo ar katru gadu ir grūtāk pierunāt režisoru, horeogrāfu, tērpu mākslinieku vispār kaut ko Eirovīzijai darīt, jo visi atsaka, visi baidās. Tas ir tik spēcīgi, nevienā citā valstī tā nav,» sacīja Kaminska.

Anmary par gūto pieredzi esot gandarīta un laimīga, ka iepazinusi tādu valsti kā Azerbaidžāna, kura ir ir saulaina, cilvēki ir draudzīgi, «ko mēs arī tagad jūtam neatkarīgi no rezultāta».

Kurā vietā Latvija ierindojās savā pusfinālā, būs zināms tikai pēc 26.maija fināla, kad tiks atklāti visi balsojuma rezultāti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu