Atklās izcilu personību krēslu un lampu izstādi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

No 25.maija līdz 17.jūnijam, t/c «Galerija Centrs» projekta «Art&Shopping» ietvaros, kura mērķis ir iepazīstināt Rīgas viesus ar mūsdienu Latvijas kultūras zīmēm, būs skatāma pirmā izstāde «Krēsls, lampa – laikmeta liecinieki“. Izstādē būs apskatāmas «Bloom» taburetes, «mammalampa» stāvlampas un izcilu personību lampas un krēsli ar stāstu.

«Latvijai ir ar ko lepoties! Tāpēc mēs vēlamies rīdzeniekiem un pilsētas viesiem parādīt laikmetīgās Latvijas mākslas un kultūras zīmes, kas jau izpelnījušās pašmāju un starptautisko ekspertu atzinību. Trīs gadu laikā «Art&Shopping» ir kļuvis par nozīmīgu «Galerijas Centrs» projektu, tuvinot mākslu un  cilvēkus, Latvijas ražotājus un pircējus,» saka t/c «Galerija Centrs» vadītāja Zita Siliņa.

25.maijā plkst. 12:00 uz Rīdzenes ielas tiks atklāta projekta «Art&Shopping» pirmā izstāde. Izstāde būs veltīta mūsdienu dizaina sasniegumiem. Projekta laikā būs apskatāmas Rīgas Krēslu Fabrikas BLOOM taburetes (autors – Aldis Circenis), kas jau saņēmušas prestižo «red dot award: product design 2012» balvu, kā arī oriģinālās mammalampa stāvlampas LĪGAVA un VIEDĀ (autores - Ieva Kalēja un Inese Zirnīte).

Uz Rīdzenes ielas tiks izstādītas un būs apskatāmas arī sabiedrībā pazīstamu personību lampas un krēsli, unikāli sava laikmeta liecinieki. Mākslinieces Elitas Patmalnieces un Latvijas Universitātes rektora prof.  Mārča Auziņa lampa, kā arī fotogrāfa Jāņa Deinata un «Radio SWH» studijas krēsls. 

Patmalnieces lampa ir palīdzējusi viņai radīt izcilas gleznas, bet Auziņš šīs lampas gaismā rakstījis savu doktora disertāciju un neskaitāmus zinātniskos darbus. Deinata krēslā, kas iegādāts 1997.gadā, fotogrāfēti visi atjaunotās Latvijas prezidenti – Guntis Ulmanis, Vaira Vīķe – Freiberga, Valdis Zatlers un Andris Bērziņš. «Radio SWH» studijas krēslā sēdējuši tādi pasaules mūzikas grandi kā Džo Kokers (Joe Cocker), Stings (Sting), B.B. Kings (B.B. King) un citi.

Projekta «Art&Shopping» ietvaros visas vasaras garumā Rīdzenes ielā būs skatāmas arī izstādes «Meža gars», kas ir Latvijas Mākslas akadēmijas studentu un pasniedzēju kopprojekts, kā arī ekspozīcija «Latvijas lepnums – Laimas šokolāde» un vēsturisku fotogrāfiju izstāde «Rīgas modes».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu