Latvijā pirmizrādi piedzīvo Baltijā pirmā stereo 3D smilšu animācijas īsfilma

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

24. maijā, tirdzniecības centrā «Riga Plaza“ 3D kinoteātrī «Multikino“ uz lielā ekrāna tika izrādīta pirmā Baltijā veidotā stereo 3D smilšu animācijas īsfilma «Āķis lūpā“. Pēc pirmizrādes notika arī stereo 3D  foto izstādes atklāšana «Baltic Capitals“ jeb «Baltijas Galvaspilsētas“. Īsfilmas pirmizrāde un fotoizstāde ir «3D dienas.LV“ centrālie pasākumi.

5 minūtes garās īsfilmas darbība risinās zemūdens valstībā, kurā dzīve katram iemītniekam rit savu gaitu. Draudzīgās zivis dala gan priekus, gan bēdas, līdz Mazā Līdaciņa nolemj mainīt dabas iekārtoto gaitu. Tā izvēlas spēlēt atriebīgas un riskantas spēlītes. Kāds būs iznākums? Vai risks atmaksājas? To skatītāji varēs uzzināt, noskatoties stereo 3D animācijas īsfilmu «Āķis lūpā“, no 25. maija līdz 31. maijam kādā no 5 Latvijas 3D kinoteātriem – «Cinamon“ (T/c Alfa, Rīga), «Multikino“ (T/c Riga Plaza), «Forum Cinema“, «SilverScreen“ (Daugavpils), un «Gaisma“ (Valmiera) pirms jaunajām 3D filmām.

«Stereo 3D tehnoloģiju var izmantot dažādās uzņēmējdarbības jomās – tūrismā, reklāmā, tirdzniecībā, kultūrā, utt. Organizējot «3D dienas.LV“, mēs vēlamies informēt un izglītot Latvijas iedzīvotājus par stereo 3D plašajām izmantošanas iespējām, kas ir vairāk kā tikai mums visiem zināmais 3D kino. Stereo 3D industrija pasaulē un Latvijā vēl ir jauna, neapgūta biznesa niša, kurā saredzam lielu attīstības potenciālu. Radot pirmo stereo 3D īsfilmu un citus projektus, mēs Latvijā, zināmā mērā, esam celmlauži, kuri mēģina parādīt uzņēmējiem šīs jomas dažādās iespējas, vienlaicīgi attīstot arī pašu industriju,“ stāsta «PARUS studio“ direktors un 3D dienas.LV idejas autors Dmitrijs Ščegoļevs.

3D animācijas īsfilmas «Āķis lūpā“ veidošanā piedalījušies:

  • «PARUS studio“ direktors un producents – Dmitrijs Ščegoļevs;
  • «PARUS studio“ operators un fotogrāfs – Artūrs Šlosbergs;
  • «PARUS studio“ animators un stereogrāfs – Pēteris Sudakovs;
  • «TRITONE studio“ ideja, scenārijs un režija – Raitis Ābele;
  • «TRITONE studio“ galvenais mākslinieks – Krišjānis Ābols;
  • «TRITONE studio“ mākslinieks – Kao Nguens no Vjetnamas;
  • «TRITONE studio“ māksliniece – Elīna Zunde;
  • «MUTE studija“ mūzikas autori – Ģirts Strumpmanis un Aleksejs Bahirs;
  • «MUTE studija“ skaņas dizains – Anete Vanaga.

Īsfilmas radītāju veikumu bija ieradušies novērtēt vairāki filmu un animācijas industrijas profesionāļi, dabas draugi un makšķernieki. Pēc pirmizrādes visiem bija iespēja aplūkot unikālu stereo 3D foto izstādi «Baltic Capitals“ jeb «Baltijas Galvaspilsētas“, ko atklāja «LG Electronics“ Mājas izklaides un sadzīves tehnikas produktu grupas vadītājs Jung Won Byun no Korejas.

«Kopš pirmā melnbaltā «LG“ televizora parādīšanās tirgū  1966., esam spēruši lielu soli 3D tehnoloģiju un Smart TV funkcionalitātes attīstībā. Mūsu Cinema 3D tehnoloģija, kurai nav nepieciešama briļļu uzlāde, padara 3D satura skatīšanos daudz ērtāku un pieejamāku ikvienam. Mēs esam ieinteresēti 3D satura attīstībā, tāpēc piedalāmies projekta «3D dienas.LV“ pasākumā, lai veicinātu izpratni par 3D tehnoloģiju sniegtajām priekšrocībām, ikdienas pielietojumu un veicinātu jauna satura veidošanu ar 3D telefoniem, foto vai video kamerām,“ sacīja «LG Electronics Latvia“ mājas izklaides un sadzīves tehnikas produktu grupu vadītājs Jung Won Byun.

 Fotogrāfijas tapušas pagājušā gada rudenī trīs Baltijas valstu galvaspilsētās. Pilsētas skatus bildēs iemūžinājuši «PARUS studio“ S3D ART fotogrāfi Dmitrijs Ščegoļevs un Artūrs Šlosbergs. 

Foto izstāde ir ceļojums laikā un telpā, kas ar stereo 3D dimensijas palīdzību pārnes skatītāju vairāk nekā simts kilometru attālumā no vienas pilsētas uz citu, sniedzot klātbūtnes efektu. 3D foto izstādi veidojuši 3D Dienas.LV organizatori – «PARUS studio“ un «Vizuālās Kultūras klubs“ sadarbībā ar Tehnoloģiju partnera «LG Electronics Latvia“ atbalstu. Izstāde T/c «Riga Plaza“ ir apskatāma bezmaksas no 24. maija līdz 27. maijam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu