Sestais posms, sestais uzvarētājs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pirmās formulas pasaules čempionāta Monako «Grand Prix» izcīņā šodien uzvaru izcīnīja «Red Bull» austrāliešu pilots Marks Vēbers, tādejādi līdzšinējos sešos šīs sezonas posmos triumfējuši seši dažādi piloti.

Otro vietu Monako ielās ieguva Niko Rosbergs («Mercedes GP»), bet u goda pjedestāla trešā pakāpiena stājās Fernando Alonso («Ferrari»).

Ceturto vietu izcīnīja pēdējo divu gadu pasaules čempions Sebastjans Fetels («Red Bull»), piektais bija Lūiss Hemiltons («McLaren-Mercedes»), bet sestais - «Ferrari» brazīliešu pilots Felipe Masa. Tāpat punktus šodien izcīnīja arī Pols di Resta («Force India»), Niko Hulkenbergs («Force India»), Kimi Raikonens («Lotus») un Bruno Senna («Williams»).

Iepriekšējā posma uzvarētājs Pastors Maldonado («Williams») pēc sadursmes ar Pedro de la Rosu («HRT-Cosworth») izstājās jau pirmajā aplī. Vēl pirms abiem minētajiem braucējiem sacīkste beidzās šveicietim Romēnam Grožānam («Lotus»).

Kopumā sacīkstes nepabeidza deviņi piloti, ieskaitot Mihaelu Šūmaheru («Mercedes GP») un  Džensonu Batonu («McLaren-Mercedes»).

Pasaules čempionāta kopvērtējumā ar 76 punktiem pirmais ir Alonso, par trim punktiem mazāk ir Fetelam un Vēberam, 63 punkti ir Hemiltona kontā, bet 59 punkti ir Rosbergam.  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu