Filma «Miglā» Kannās iegūst FIPRESCI balvu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Latvijas kopražojuma filma «Miglā» (rež. Sergejs Lozņica) Kannās ieguvusi Starptautiskās kinokritiķu federācijas FIPRESCI balvu.

FIPRESCI žūrija 9 cilvēku sastāvā izvērtēja visas 22 konkursa skatē iekļautās filmas un par labāko atzina Vācijas, Latvijas, Nīderlandes, Krievijas un Baltkrievijas kopražojuma aktierfilmu «Miglā».

FIPRESCI apvienojušies kino kritiķi un žurnālisti no 46 valstīm. Organizācijas izveidota žūrija vērtē filmas nozīmīgākajos kino festivālos un piešķir balvas ar mērķi veicināt kino mākslas attīstību.

«Miglā», kuru no Latvijas puses producējis Vilnis Kalnaellis (Filmu studija RIJA) pagājušā gada rudenī tika uzņemta Daugavpils apkārtnē. Tā saņēmusi Nacionālā Kino centra, Rīgas filmu fonda un citu, nacionālu un starptautisku, fondu atbalstu.

Pēc baltkrievu rakstnieka Vasilija Bikova stāsta motīviem veidotā filma stāsta par partizānu cīņām Otrā pasaules kara laikā, par nodevību un grūtībām pieņemt morālus lēmumus, nonākot amorālā situācijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu