«Positivus» festivāls iesaka: Feistas koncerts Tallinā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

«Positivus» festivāls iesaka dziedātājas Feistas vienīgo koncertu Baltijas valstīs, kas augustā vidū gaidāms Tallinā.

Prestižajai Grammy balvai nominētā kanādiešu dziedātāja Feista šogad sniegs savu vienīgo koncertu Baltijā, burvīgajā Tallinas Kadriorg vēstures muzeja Ziedu Dārzā. Koncerts notiks 2012. gada 13. augustā Feistas «Metals» tūres ietvaros. Biļetes Latvijā un Igaunijā būs pieejamas no ceturtdienas, 31.maija plkst. 10:00 Piletilevi biļešu portālā.

Dziesminiece Leslija Feista (Leslie Feist) savu muzikālo solo karjeru uzsāka 1999. gadā ar debijas albumu «Monarch“ izdošanu. Ieraksta laikā Feista pievienojās Toronto indie roka apvienībai «Broken Social Scene». Abi nākamie Feist albumi «Let It Die» (2004) un «The Reminder» (2007) tika pārdoti vairāk nekā 2.5 miljonos kopiju, nodrošinot māksliniecei pozitīvas mūzikas kritiķu atsauksmes. Albumos jūtama folka, džeza, sapņainā franču popa un disko ietekme.
 
«Let It Die» māksliniecei nopelnīja līdz šim lielāko atzinību – divas «Juno Awards» jeb Kanādas Grammy balvas nominācijas «Labākās jaunās mākslinieces» un «Labākā alternatīvā rokalbuma“ kategorijās 2005. gadā.

Feistas trešais soloalbums «The Reminder» (2007) bija nominēts četrām Grammy balvām, ieguva sešas Juno balvas un tika iekļauts Music Prize Shortlist balvu laureātu pulkā. Feista ir piedalījusies ASV humora šovā Saturday Night Live, kā arī apceļojusi pasauli koncertturnejās; viņa ierakstījusi cover albumu kopā ar Beck, veidojusi ierakstus ar Wilco, kā arī kopā ar režisoru  Antoniju Seku (Anthony Seck) radījusi dokumentālu filmu par albuma «The Reminder» tapšanā iesaistītajiem māksliniekiem . Šī albuma otrais singls «1234» kļuva par pārsteidzošu hitu pēc tam, kad tika izmantots Apple iPod Nano reklāmā. «The Reminder“ atnesa Feistai starptautisku atpazīstamību, uzticamus fanus, kā arī nopelnīja māksliniecei platīna sertifikātu.

2011. gada septembrī tika izdots mākslinieces ceturtais studijas albums «Metals», par kuru Feista saņēma divas Juno balvas 2012. gada ceremonijā nominācijās «Gada māksliniece» un «Pieaugušo alternatīvā gada albums».

Dziesmas albumā «Metals» ir ar plašas amplitūdas skanējumu – no zemiem dārdiem un mainīgām noskaņām līdz brutālām un intensīvām skaņām, kas atgādina pērkondārdu.
 
«Šeit es izmantoju daudz vairāk haosa un kustības, un trokšņu nekā jebkad agrāk,» saka Feista. «Es atļāvos pieļaut vairāk kļūdu kā jebkad agrāk, kas, izrādījās, nebija kļūdas, ja tu atveries un atvēli tām telpu. Veidojot albumu, es nevienkāršoju lietas un paļāvos uz tiem ģeniālajiem prātiem, kurus es tik ļoti cienu. Mēs it kā pārbaudījām gaisu, tāpat kā kuģa kapteinis nolaiza pirkstu, lai noteiktu, no kuras puses pūš vējš.»
  
«Tam izdodas būt pilnīgi tumšam, drūmam, bet tajā pašā laikā ar aicinošu siltumu, šajā albumā Feista klusām virza savu skaņu uz priekšu, izmēģinot jaunas idejas un meistarīgi tās īstenojot. Albums ir radīts ar tādu rūpību un precizitāti, kādu spēj sasniegt tikai daži mākslinieki,» tā par Feistas albumu rakstīja žurnāls «No Ripcord».
 
Feist ierakstīja «Metals» savas grupas pavadībā – Gonzales (Jason Charles Beck), Mocky (Dominic Salole), perkusionists Dean Stone, un taustiņinstrumentu virtuozs Brian LeBarton.

Albuma «Metals» pirmais singls «How Come You Never Go There»:

Feist Tallinas koncerta biļetes būs pieejamas caur «Piletilevi» biļešu portālu par 25-30 EUR, taču pirmās 100 biļetes tiks pārdotas par 20 EUR! Kopumā tiks pārdotas 1000 biļetes Latvijā un Igaunijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu