Mārtiņš Rītiņš pārstāvēs Latviju Londonas Olimpisko spēļu lāpas stafetē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Mārtiņš Rītiņš, restorāna «Vincents  šefpavārs un biedrības «Slow Food Riga» priekšsēdētājs, kļuvis par vienu no «Samsung» lāpas nesējiem un pārstāvēs Latviju Londonas Olimpisko spēļu lāpas stafetē, kura sākās 18. maijā Lielbritānijā. Mārtiņš Rītiņš kopā ar vēl trim nesējiem no Latvijas – Ievu Liepiņu no Rīgas, Aivaru Čakli no Ventspils un Lindu Kļaviņu no Valmieras – savas distances mēros 18. jūlijā.

Stafete ilgs līdz pat Olimpisko spēļu atklāšanai 27. jūlijā, un olimpiskā uguns 8000 lāpas nesēju rokās 70 dienu laikā apceļos visu Lielbritāniju, mērojot kopumā 8000 jūdzes.

Kā norāda Mārtiņš Rītiņš, «Slow Food» kustības pamatpostulāts ir «labs, tīrs un godīgs», kas, viņaprāt, pilnībā atbilst arī olimpisko sacensību garam. «Lai uzvarētu, ir jābūt labā fiziskā formā, tīram no svešām vielām un dopinga, cīnoties tikai godīgi,» viņš piebilst.

Tuvojoties Londonas Olimpiskajām spēlēm, Rītiņš kopā ar «Samsung» aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju iejusties Olimpisko spēļu lāpas nesēja lomā un piedalīties Iedvesmas skrējienā «Hope Relay». Skrienot vai kā citādi aktīvi veicot vismaz 3 kilometru distanci, ikviens var paveikt labu darbu un palīdzēt audžuģimenēm Latvijas SOS bērnu ciematos - «Hope Relay» ir starptautiska labdarības akcija, kas norisinās 19 valstīs, tai skaitā Latvijā. 

Piedalīties skrējienā var ikviens, kurš viedtālrunī lejupielādējis bezmaksas aplikāciju «Hope Relay» un reģistrējis savu dalībnieka profilu. Aktivizējot aplikāciju, par katriem noskrietiem, ar velosipēdu nobrauktiem vai kā citādi aktīvi mērotiem 3 kilometriem «Samsung» ziedos 1 eiro bērniem, kuri aug Latvijas SOS ciematu audžuģimenēs. Maksimālā vienā dienā mērotā distance var būt 42 km, vidējam ātrumam nepārsniedzot 40 km stundā.  

«Lai arī neesmu sportists, bet pavārs, rosoties pa virtuvi, es katru dienu veicu kārtīgam skrējienam līdzvērtīgu distanci. Un daru to citiem par prieku! Tāpēc es labprāt piedalīšos «Samsung» Iedvesmas skrējienā, lai palīdzētu Latvijas SOS ciematu audžuģimenēm. Aicinu ikvienu man pievienoties – atbalstīsim šo olimpisko ideju un padarīsim labu darbu visi kopā,» viņš aicināja Mārtiņš Rītiņš. Savu pirmo distanci Iedvesmas skrējiena atklāšanā 29. maijā Mārtiņš Rītiņš veica ar velosipēdu, un viņam pievienojās pārējā restorāna Vincents komanda. 
   
«Hope Relay» aplikācija, kuru bez maksas var lejupielādēt jebkurā viedtālrunī «Samsung Apps», «Google Play» un «App Store», ir vienlaikus arī ielūgums uz grupas «Instrumenti» koncertu šo svētdien, 3. jūnijā plkst. 18:00  koncertzālē «Palladium», Rīgā. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu