Pēc Mubaraka notiesāšanas Ēģipti pāršalc plaši protesti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pēc gāztā prezidenta Hosni Mubaraka notiesāšanas Ēģipti pāršalkuši plaši protesti, kas turpinājās arī naktī uz svētdienu.

Vērienīga demonstrācija, kurā piedalījās tūkstošiem cilvēku, aizvadīta Kairas Brīvības laukumā, kas pērn kļuva par Mubaraka pretinieku protestu epicentru.

«Nost ar militāro varu,» skandēja demonstranti. «Vai nu mēs gādājam, ka tiek panākta taisnība pret mūsu mocekļiem vai arī mēs mirstam tāpat kā viņi.»

Kā LETA jau ziņoja, Ēģiptes tiesa sestdien atzina Mubaraka vainu demonstrantu nāvē pagājušā gada nemieru laikā un piesprieda viņam mūža ieslodzījumu. Mūža ieslodzījums tika piespriests arī bijušajam iekšlietu ministram Habibam al Adlijam, bet seši policijas komandieri, kas bija apsūdzēti par līdzdalību 850 demonstrantu nāvē, tika attaisnoti. Mubaraka aizstāvji solījuši tiesas spriedumu pārsūdzēt.

Daudzi demonstranti pauda dziļu neapmierinātību, ka Mubarakam netika piespriests nāvessods, kā to bija pieprasījusi prokuratūra, bet citus saniknojis fakts, ka policijas komandieri tika attaisnoti.

«Mūža ieslodzījums tautai un attaisnošana Mubarakam,» vēstīja kāda demonstranta plakāts Brīvības laukumā.

«Ja jūs domājat, ka vecais režīms ir gāzts, jūs maldāties. Šobrīd tiek lejupielādēta oriģinālā versija,» savukārt bija rakstīts uz kāda cita plakāta.

Demonstrācijas saistībā ar Mubaraka notiesāšanu aizvadītas arī citviet Ēģiptē - Aleksandrijā, Suecā un Ismailiā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu