Kannu atklāšanā filmu zvaigznes apēd 12 kilogramu trifeļu un 70 litrus saldā krējuma

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Kannu kinofestivāla atklāšanas vakariņās, filmu zvaigznes apēda 20 kilogramu gliemeņu un 33 kilogramu sēņu – pusduci trifeļu un teju divreiz vairāk lāčpurnu, kā arī 45 kilogramus kūpinātu laša sānu. Desertā smalkie viesi notiesāja četrus kilogramus baltās šokolādes un 70 litrus saldā krējuma.

Viesus apkalpoja 100 smalki tērptu viesmīļu, kuri kopumā piepildīja 2000 glāžu un 3000 šķīvju. Par izsmalcinātajām vakariņām Kannu kinofestivāla zvaigznēm, tai skaitā žūrijas pārstāvjiem – aktierim Jūenam Makgregoram un modes dizaineram Žanam Polam Gotjē, gādāja «Electrolux» sadarbībā ar izciliem šefpavāriem Bruno Oger un Rasmus Kofoed. 

Dodot iespēju kino zvaigznēm ielūkoties pasaulē atzītu šefpavāru virtuvēs, Electrolux Kannu kinofestivālā atklāja projektu «Šefpavāra galds» (Chef’s Table). Pēc kino svētkiem vairākos no labākajiem Eiropas restorāniem tā apmeklētājiem būs iespēja ielūkoties šefpavāru pasaulē un vērot, kā speciāli viņiem top vakariņas. Parasti tādu privilēģiju var baudīt tikai šefpavāru tuvi draugi un radi. Projekts tiek īstenots, atzīmējot «Electrolux» vairāk nekā 90 gadu pieredzi restorānu virtuvju iekārtošanā un pateicoties sadarbībai ar pusi no visiem Eiropas «Michelin» zvaigžņu ieguvušo restorānu.

Bruno Oger, divu «Michellin» zvaigžņu restorāna «Star Villa Archangel» Kannās īpašnieks, gatavoja amuse bouche (sveicienu no šefpavāra jeb kumosa lieluma uzkodas) un pamatēdienu, nodemonstrējot izcilu franču intuīciju sastāvdaļu izvēlē un to kombinācijā.

Savukārt šefpavāru olimpisko spēļu - Bocuse d’Or Gold - zelta medaļas ieguvējs Rasmus Kofoed bija atbildīgs par desertu un pamatēdienu, atspoguļojot skandināvu produktu bagātību.

Kannu atklāšanas vakariņu ēdienkarte:
- Lāčpurnu (sēņu) uzpūtenis ar vīnu un trifeļu krēmu
- Kūpināts lasis un gliemenes ar mārrutku krēmu, gurķi, zaļumiem un ziediem
- Francijā, Limousin reģionā, audzēta teļa stilbs, kas gatavots 24 stundas, panēta apcepta foie gras (franču delikatese – ēdiens, kas pagatavots no īpaši barotu zosu vai pīļu aknām) šķēle un kartupeļu biezenis ar trifelēm
- Lakricas ledus gabaliņš ar sarkaniem augļiem
- Šokolādes konfektes
- Madeleines cepumi ar lavandas medu

Dzērieni:
- Champagne Piper Rosé Sauvage
- Aile D'Argent 2008 (raisins issus du terroir de Chāteau Mouton Rothschild) AOC Bordeaux blanc
- Chāteau D'Armailhac 2005 en magnum 5e Grand Cru Classé du Médoc AOC Pauillac

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu