Irēnas Lūses personālizstāde un meistarklase Zviedrijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

7. jūnijā Zviedrijā Sollentūnas Akvareļu centrā Dālarnā tiks atklāta gleznotājas, Latvijas Mākslas akadēmijas profesores Irēnas Lūses personālizstāde.

Māksliniece izstādīs savus jaunākos akvareļus, kas ietver vairākas tēmas – dejas ar jūtīgi izsmalcinātiem deju pāriem piedūmotās, prožektoru izgaismotās telpās – tā ir tēma, pie kuras gleznotāja strādā jau vairākus gadus. Otra tēma – daba, kas atspoguļota ar zināmu vieglumu, rotaļīgumu un nosacītību. Jūra un vienmēr tik mainīgās debesis ir mākslinieces sevišķi iemīļota tēma, jo pavadot vasaras pie jūras, iedvesma un iespaidi ir ļoti personīgi un izdzīvoti. Izstādē tiks eksponēti 16 jauni darbi.

Vienlaicīgi no 7. līdz 11. jūnijam I.Lūse vadīs meistarklasi figurālajā akvareļglezniecībā sava talanta cienītājiem un interesentiem, kas jau iepriekš pieteikušies. «Mums ir izveidojusies laba sadarbība ar Sollentūnas Akvareļu centru – šī ir jau otrā reize, kad rīkoju savu personālizstādi tur un vienlaicīgi vadu meistarklasi. Interese ir apbrīnojami liela, kaut arī figurālā glezniecība akvareļtehnikā nav no vieglākajiem uzdevumiem», saka māksliniece.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu