Līdz 2016.gadam Rīgas dome plāno izremontēt visus iekškvartālus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas pašvaldība šogad sākusi īstenot četru gadu remontu programmu, kuras gaitā līdz 2016.gadam plānots salabot visu Rīgas iekškvartālu ceļus, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Kā ziņots, šā gada budžetā šiem mērķiem pašvaldība paredzējusi 1,9 miljonus latu. Par šiem līdzekļiem tiks veikti remonti iekšpagalmos Pļavniekos un Purvciemā, kopumā 123 733 kvadrātmetru platībā.

«Izremontēt visus iekškvartālus vienā gadā nav iespējams, tāpēc esam izveidojuši programmu nākamajiem četriem gadiem, kopumā plānojam ieguldīt remontos vairāk nekā 15 miljonus latu. Turklāt pašvaldība remontēs gan tos iekškvartālus, kas atrodas uz pilsētas zemes, gan tos, kur ir gan pilsētas, gan privātā zeme,» skaidroja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).

2013.gadā iekškvartālu remontus plānots turpināt Pļavniekos un Purvciemā, kā arī uzsākt programmu Zolitūdē, Imantā un Iļģuciemā. 2014.gadā plānots remontēt iekšpagalmus Ķengaragā, Juglā, Vecmīlgrāvī, Ziepniekkalnā, Mežciemā un Bolderājā. 2015.gadā - Sarkandaugavā, Teikā, Pārdaugavā, Čiekurkalnā un turpināt remontus mikrorajonos, kur tie jau bija iesākti. Savukārt 2016.gadā plānots sakārtot iekškvartālus atlikušajos mikrorajonos un turpināt iesāktos darbus.

Tie iekškvartāli, kas pilnībā atrodas uz pašvaldības zemes, tiks sakārtoti par pašvaldības līdzekļiem. Par pašvaldības līdzekļiem tiks remontēti arī tie iekšpagalmi, kas atrodas uz pašvaldības un kooperatīvu vai dzīvokļu īpašnieku biedrību zemes, ja tie ir caurbraucami un ceļš ir reģistrēts Zemes grāmatā kā servitūts.

Gadījumos, ja uz privātās zemes esošie ceļa posmi nav reģistrēti kā servitūti, bet dzīvokļu īpašnieku biedrības vai kooperatīvi ir gatavi piedalīties remontdarbos ar 50% finansējumu, tie tiks sakārtoti ar 50% pašvaldības finansējumu.

Taču ja dzīvokļu īpašnieku biedrība vai kooperatīvs ir ar mieru reģistrēt attiecīgo ceļa posmu kā servitūtu, tad remonti notiks ar 100% pašvaldības finansējumu.

«Acīmredzami, ka iekškvartālu ceļu remonti ir sasāpējusi problēma un tā kļūs par jaunu pašvaldības prioritāti pēc skolu un bērnudārzu remontiem. Šī sasaukuma trijos gados par galveno prioritāti tika izvirzīti bērnudārzu un skolu remonti. Kopumā izglītības iestāžu remontos šajā sasaukumā jau ir ieguldīti 62 miljoni latu, vēl 12 tiks ieguldīti šogad, kopumā sasniedzot 74 miljonu latu investīciju apjomu,» stāstīja Ušakovs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu