Foto: Futbola laukuma lieluma lidmašīna nosēdusies Rīgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/Apollo

Šorīt Starptautiskajā lidostā «Rīga» nosēdusies viena no pasaulē lielākajām militārajām transporta lidmašīnām, kas ir gandrīz futbola laukuma lielumā un sešstāvu mājas augstumā, novēroja portāls «Apollo».

[Papildināta fotogalerija!]

Lai arī sākotnēji tika ziņots, ka lidmašīnu Rīgā sagaidīs plkst.5.30 no rīta, tā nolaidās ap plkst.8.30.

Ar lidaparātu Rīgā nogādāta sabiedroto spēku militārā tehnika – bruņumašīnas «Stryker», kuras izmantos apvienotajās sauszemes un gaisa spēku militārajās mācībās «Saber Strike 2012».

Lidmašīna C5 «Galaxy» ir gandrīz futbola laukuma lielumā – tās garums ir 75,54 metri – un sešstāvu mājas augstumā – 19,85 metri. Šis ir vienīgais gaisa kuģis, kas var transportēt visu veidu militāro ekipējumu un transportlīdzekļus, arī helikopterus, tankus. Maksimālais svars ir 380 000 kilogramu. Pateicoties tam, ka lidmašīnas kravas nodalījumus ir iespējams atvērt gan no tās priekšas, gan aizmugures, kravas izkraušanas un iekraušanas darbus ir iespējams veikt vienlaikus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu