Džokovičs trīs setos pārspēj Federeru un iekļūst finālā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Francijas atklātā čempionāta vīriešu vienspēļu turnīra finālā pirmoreiz karjerā šovakar iekļuva arī pasaules ranga līderis serbs Novaks Džokovičs.

Pusfināla cīņā pasaules pirmā rakete ar 6-4, 7-5 un 6-3 pārspēja Šveices tenisistu Rodžeru Federeru, kurš pasaules rangā ieņem trešo vietu.

Pirmais sets aizritēja sīvā cīņā. Sākotnēji Federers lauza pretinieka servi un panāca 3-2, bet drīz vien Džokovičs atspēlējās, turklāt otro reizi lauza šveicieša servi arī desmitajā geimā un noslēdza pirmo setu savā labā ar 6-4.

Otrā seta sākumā Federers atkal lauza Džokoviča servi un drīz vien panāca 3-0. Vēlāk šveicietis bija vadībā arī ar 4-2, tomēr Džokovičs atkal panāca izlīdzinājumu un vēlāk vēlreiz lauza servi, uzvarot arī otrajā setā.

Trešajā setā Džokovičs nobreikoja Federeru sestajā geimā un uzvarēja aizraujošā mačā, liedzot šveicietim iekļūt savā 24. «Grand Slam» turnīra finālā.

Finālā Džokovičs tiksies ar seškārtējo «French Open» uzvarētāju, pasaules ranga vicelīderi spāni Rafaelu Nadalu, kurš pusfinālā pārliecinoši uzvarēja savu tautieti Davidu Ferreru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu