EČ ēnas puses: Strādnieku protesti, kautiņi un puskailu sieviešu ālēšanās

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pie Eiropas čempionāta (EČ) futbolā finālturnīra oficiālās fanu telts Ukrainas pilsētā Harkovā sestdien piketā pulcējušies apmēram 70 strādnieku, kas pieprasa vietējām rūpnīcām samaksāt viņiem algas.

Piketētāji rokās tur plakātus ar uzrakstiem krievu un angļu valodās, pieprasot no trīs vietējām rūpnīcām līdz šim nesaņemto algu.

Valsts tiesībsargājošo institūciju pārstāvis gan piketētājiem aizrādīja, ka tiesa ir aizliegusi protesta akcijas norisi, bet piketētāji atsakās izklīst, uzstājot, ka tiesas lēmumā ir aizliegts rīkot protesta akciju citā vietā, nevis tur, kur viņi ir pulcējušies.

Ar interesi notiekošajam līdzi seko arī Nīderlandes un Dānijas futbola izlašu līdzjutēji. Daži no viņiem fotografējas ar piketētājiem fonā, tomēr daudz lielāku interesi viņos raisa Ļeņina piemineklis, pie kura notiek protesta akcija.

Milicija notiekošajā piketā neiesaistās.

Savukārt piektdien pēc  pirmajām divām turnīra spēlēm izcēlušies vairāki fanu kautiņi. Attēlā redzams, kā likumsargs mēģina izšķirt krievu un poļu fanu plūkšanos.

Tāpat piektdien ielās izgāja organizācijas «Femen» aktīvistes, kuras jau kļuvušas slavenas, protestos piedaloties puskailām.

Četri brīvprātīgie izpalīgi, kas rūpējas par kārtību stadionā, piektdien cietuši no Krievijas komandas līdzjutēju uzbrukumiem un atrodas slimnīcā, sestdien apstiprinājusi Polijas pilsētas Vroclavas policija.

Savā pirmajā spēlē Eiropas čempionātā Vroclavā Krievija uzvarēja Čehiju ar 4:1. Amatieru video uzņemtais, kas vēlāk tika parādīts kādā no Polijas televīzijas kanāliem, rāda cilvēku grupu, kas sit un sper brīvprātīgajiem, kas ģērbušies spilgtas krāsas vestēs un kuru uzdevums ir rūpēties par kārtību stadionā.

Jau pirms spēles policija aizturējusi četrus Krievijas komandas atbalstītājus, kuri sākuši kautiņu kādā Vroclavas vecpilsētas bārā.

Ar bažām tiek gaidīta Polijas un Krievijas valstsvienību spēle, kam otrdien jānotiek Varšavā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu