Hemiltonam uzvara, uz pjedestāla arī Grožāns un Peress

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pirmās formulas pasaules čempionāta septītajā posmā - Kanādas «Grand Prix» izcīņā - svētdienas vakarā uzvaru svinēja «McLaren-Mercedes» britu pilots Lūiss Hemiltons.

Tādejādi līdz šim šajā sezonā aizvadītajos septiņos posmos ir uzvarējuši septiņi dažādi piloti.

Otro vietu negaidīti ieguva «Lotus» šveiciešu pilots Romēns Grožāns, bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena tikpat negaidīti stājās meksikānis Serhio Peress («Sauber»).

Pašreizējais pasaules čempions Sebastjans Fetels («Red Bull»), kurš sestdien uzvarēja kvalifikācija, šodien izcinīja ceturto vietu, piektais bija Fernando Alonso («Ferrari»), sestais - Niko Rosbergs («Mercedes GP»), bet vēl pie punktiem tika arī Marks Vēbers («Red Bull»), Kimi Raikonens («Lotus»), Kamuji Kobajaši («Sauber») un Felipe Masa («Ferrrari»).

Kārtējo reizi sacensības nespēja pabeigt septiņkārtējais pasaules čempions Mihaels Šūmahers («Mercedes GP»), bet 2009. gada pasaules čempions Džensons Batons («McLaren-Mercedes») ierindojās tikai 16. vietā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā par līderi ar 88 punktiem kļuva Hemiltons, par diviem punktiem mazāk ir Alonso, 85 punkti ir Fetela rēķinā, 79 punkti ir Vēberam, bet 67 punkti - Rosbergam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu