Atklāta bērnu darbu izstāde «Mana pasaka leļļu teātrī»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 9. jūnijā tika atklāta bērnu kultūras projekta «Garā pupa» ietvaros tapusī izstāde «Mana pasaka leļļu teātrī». Atklāšanā piedalījās projekta veidotāji, draugi, kā arī viens no projekta kampaņas «Es būšu nākamais» varoņiem - aktieris Kaspars Znotiņš. Izstāde veidota ar mērķi noslēgt projekta «Garā pupa» pirmo sezonu, kuras gaitā ar biedrības «Ascendum» atbalstu Latvijas Leļļu teātra izrādes bez maksas priecēja vairāk kā 2 600 mazo skatītāju visā Latvijā.

Projekta mērķis ir iekļaut kultūras procesos tos bērnus vecumā no 6 līdz 12 gadiem, kas reģionālās un sociālās nevienlīdzības vai vecāku kūtruma dēļ palikuši ārpus Latvijas teātra, mākslas un ārpusskolas izglītības norisēm. Kā izstādes atklāšanā uzsvēra arī viens no projekta kampaņas «Es būšu nākamais» varoņiem - Kaspars Znotiņš: «Kultūra attīsta bērna domāšanu. Arī es pats, būdams bērns no laukiem, atceros, cik saviļņots biju katru reizi, kad tika plānots brauciens uz Rīgu vai kad pie mums notika kāda viesizrāde. Uzskatu, ka kultūras pieredzi jau mazotnē nepieciešams nodrošināt ikvienam Latvijas bērnam.»

Projekta «Garā pupa» pirmais posms norisinājās no šī gada janvāra līdz maijam. Tā ietvaros tika organizētas ekskursijas uz Rīgu bērniem no mazturīgām ģimenēm. Kopumā uz galvaspilsētu devās 632 bērni no 16 novadiem visā Latvijā. Vēl 9 novadu bērni tika priecēti ar Latvijas Leļļu teātra viesizrādēm, tādējādi sniedzot iespēju skatīt izrādes vēl  2 000 bērniem. Izstādē, kas atrodas Galleria Riga 7. stāva izstāžu zālē no 9. līdz 16. jūnijam, aplūkojami to bērnu radošie darbiņi par pasaku «Mana pasaka leļļu teātrī», kuri devās ekskursijās uz Rīgu.

Projektu organizē un atbalsta Biedrība «Ascendum», sadarbībā ar Latvijas Leļļu teātri, Saules muzeju, Rīgas Zooloģisko dārzu un projektā iesaistītajām pašvaldībām. Projektu finansiāli atbalsta SIA «Arčers» un SIA «Pata AB». www.garapupa.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu