Mūsdienīgiem līgotājiem: «3x9 Jāņi» un dziedamās līgotnes ar QR kodu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Apgāds «Zvaigzne ABC» ir laidis klajā unikālu grāmatu mūsdienīgiem līgotājiem «3x9 Jāņi» ar praktiskiem padomiem Jāņu svinēšanai un trejdeviņām Jāņu dziesmām un rotaļām. Katrai līgotnei grāmatā pievienots QR kods, kas ļauj ar viedtālruni atskaņot un apgūt melodijas pat pļavā vai pie ugunskura. Grāmatas autore ir Ērika Māldere.

Grāmatas «3x9 Jāņi» atvēršanas svētki notiks 2012. gada 19. jūnijā plkst.18.30 Rīgas Tehniskās universitātes Mazajā zālē, Kaļķu ielā 1. Tajos piedalīsies un grāmatā iekļautās līgotnes dziedās folkloras draugu kopa «Savieši».

Jāņi vairs nav aiz kalniem. Bet kā tad svinēt šos izdaudzinātos Jāņus? Viens ir zināms visiem - jākurina ugunskurs un jādzied dziesmas! Vēl klīst runas par mistiskām papardēm. Taču tas vēl nebūt nav viss.
Grāmatas «3x9 Jāņi» autore Ērika Māldere piedāvā lasītājiem praktiskus padomus tradicionālu Jāņu svinēšanai 21. gadsimtā. Īstenojot kaut tikai trešo daļu no visiem ieteikumiem, šīs vasaras saulgrieži kļūs par neaizmirstamu piedzīvojumu. Tie noderēs visiem, kas vēlas Jāņus svinēt pilnvērtīgi un apgūt līgošanas prasmes neticami ātri un mūsdienīgi, proti, izmantojot pašus svarīgākos informācijas ieguves veidus: grāmatu, internetu un jaunās tehnoloģijas.

Grāmatā «3x9 Jāņi» iekļautās melodijas ir atrodamas, noklausāmas un apgūstamas YouTube.com/3x9Jani! Teiksiet, ka pļavā vai pie ugunskura nav datora? «3x9 Jāņi» piedāvā Latvijā unikālu risinājumu līgotņu un rotaļu melodiju apguvei: katrai melodijai grāmatā pievienots QR kods, kas mūsdienīgiem jāņubērniem ļauj atskaņot dziesmas un dziedāt līdzi jebkurā svētku svinēšanas vietā! 

Līgotnes iedziedāja folkloras draugu kopa «Savieši» Amandas Jātnieces vadībā. Ieraksti tapuši Latvijas Radio 1. studijā un tiek izmantoti ar radio laipnu atļauju.

Ērika Māldere (1962) savulaik darbojusies folkloras draugu kopā «Skandinieki» (1989-1996), bet šobrīd ir aktīva kopas «Savieši» dalībniece. Ērika ir grafiķe-dizainere, absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļu. Viņa ir daudzu grāmatu māksliniece.

Ērika ir arī «3x9 Jāņi» grafisko zīmējumu autore. Grāmatas lappusēs viens pēc otra uzzied filigrāni papardes ziediņi, kas gluži kā Jāņu nakts skurbumā pilnā krāšņumā uzplaukst grāmatas vidū. 

Turklāt, Ērikai sadarbojoties ar uzņēmumu SIA «Dekolserviss», ir tapusi jauna alus kausu un glāžu kolekcija, un papardes ir saziedējušas arī uz tās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu