Jāņa Cimermaņa «Korida» ieguvusi divas balvas Francijas filmu festivālā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Režisora Jāņa Cimermaņa veidotā animācijas filma «Korida» ieguvusi divas balvas «Plein la Bobine» festivālā Francijā, iegūstot gan skatītāju balvu, gan Jaunās žūrijas balvu, ko piešķir trīs reģiona skolu audzēkņi.

Latvijas animācijas filma bija iekļauta festivāla programmā pašiem mazākajiem skatītājiem.

Animācijas filma «Korida» ir stāsts par Latvijas skatītāju iecienītās «Avārijas brigādes» jaunākajiem piedzīvojumiem. Šoreiz filmiņā glābts tiek kāds neveiksmīgs spāņu toreadors. Spānija ir pirmā valsts, uz kurieni glābējus ir nosūtījusi studijas «Animācijas brigādes» radošā komanda, bet tiek plānots, ka turpmāk piedzīvojumi viņus sagaidīs visās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs.

Kopumā iecerēts radīt 26 sērijas. ES ir 27 valstis, bet par Latviju filmu studija «Animācijas brigāde» jau ir izveidojusi 26 sērijas, tādēļ šoreiz par Latviju neviena jauna animācijas filma ar «Avārijas brigādes» aktivitātēm netiks veidota.

Bērnu filmu festivāls «Plein la Bobine Burbulas» pilsētā Sansī kalnu reģionā šogad notika jau desmito reizi. Festivāla programmā atrodamas filmas gan bērniem, gan jauniešiem un paralēli filmām tiek piedāvāta virkne citu aktivitāšu, piemēram, plakātu izstāde, meistardarbnīcas un tamlīdzīgas aktivitātes. Dažādas izglītojošus pasākumus festivāla organizētāji piedāvā Sansī reģiona bērniem visa gada garumā, veicot arī nepieciešamo skolotāju apmācību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu