Ēdiet, lai novājētu!

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Novājēt var arī bez krasām diētām un ierobežojumiem, tikai jāzina, ko ēst.

Pieci vienkārši noteikumi, lai gudri vājētu:

1. Dzeriet daudz ūdens! Tas ir pats efektīvākais ieteikums - ūdenim ir noteicoša loma svara samazināšanā un noturēšanā.

Ūdens ir dabīgs apetītes nomācošs līdzeklis. Ūdens arī attīra organismu no šlakām. Ja dzerat pietiekami daudz ūdeni, tad ar to palīdziet strādāt aknām un nierēm.

2. Brokastojiet!  Ja nebrokastosiet, būsiet izsalcis, izsalkumu nākamajā ēdienreizē kompensēsiet ar lielāku pārtikas daudzumu nekā tad, ja ēstu regulāri. Izsalcis organisms neļauj jums laicīgi sajust sātu, tāpēc apēdīsiet vairāk.

Pat tad, ja nav laika vai vēlēšanās brokastot, piespiediet sevi apēst nedaudz pārtikas.

3. Palieliniet šķiedrvielu patēriņu! Ar šķiedrvielām bagāti produkti ātrāk dod sāta sajūtu. Cilvēks gadā var pazaudēt ap 10 kg svara tikai tāpēc, ka uzturā divreiz palielina šķiedrvielu daudzumu. Vidēji dienā cilvēks apēd 8 g šķiedrvielu, bet eksperti iesaka 25 g.

4. Ēdiet veselīgus taukus! Tauki organismu apgādā ar nepieciešamajām taukskābēm. Veselīgi tauki atrodami zivīs, riekstos, olīveļļā.

5. Ēdiet pietiekami daudz olbaltumvielu! Ja ēsat apēdis olbaltumus, tad ilgi būsiet paēdis, sāta sajūta nezudīs. Olbaltumvielas uztur muskuļus, tas ir ļoti svarīgi vājēšanas procesā. Dienā no visas uzņemtās pārtikas 20% jābūt olbaltumiem, raksta eshape.ru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu