Rīgas dzelzceļa stacijā ielīgo nākamos Dziesmu un deju svētkus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Juris Krūmiņš

21. jūnijā Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā nākamo Dziesmu un deju svētku rīkotāji, dalībnieki un atbalstītāji kopā ar rīdziniekiem un Rīgas viesiem līgo noskaņās ieskandināja nākamos - XXV Vispārējo s latviešu Dziesmu un XV Deju svētkus.

Nākamo svētku vienojošos vārdus - GAISMA LĪGO LATVIJĀ – uzsauca Dziesmu un deju svētku rīkotājs - Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs, Svētku lieldraugs VAS «Latvijas Dzelzceļš», kopkoris virsdiriģentu Inta Teterovska un Ivara Cinkusa vadībā, deju kolektīvi «Bānītis» un «Teiksma». Svētku rīkotājus, dalībniekus un atbalstītājus draiski apdziedāja folkloras kopa «Skandinieki».

Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra direktore Dace Melbārde astronomisko saulgriežu dienā visiem svētku rīkotājiem un dalībniekiem vēlēja: «Sasmelties daudz saules un gaismas enerģijas, lai pietiek prieka un degsmes svētku radīšanai līdz 2013. gada vasarai.»
«Gaisma līgo Latvijā visspožāk tad, kad kopā sanākam un lielajā kopkorī izdziedam savas tautas dziesmas, kad raitā deju solī izdejojam latviešu ornamentus un uguns zīmes un kad uzgavilējam Dziesmu un deju svētku gājienam, kas dažu stundu laikā Latvijas galvaspilsētas Rīgas Brīvības ielu piepilda ar mūsu novadu kultūru daudzveidību un radošo spēku,» uzsver Dace Melbārde.

2013. gada Dziesmu svētku Noslēguma koncerta koncepcijas atslēgas vārds ir «Līgo», kas latviešu tautas identitātes, kultūras un tapšanas vēsturē un tradīcijā ir viens no nozīmīgajiem dzīvajiem simboliem.

Dziesmu un deju svētku rīkotāji – Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs – novēl visiem skaistus Līgo svētkus un priecīgus Jāņus! Lai Gaisma līgo Latvijā!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu