650 biroju darbinieku pusdienoja kopā ar Māri Grigali un «Borjomi» minerālūdeni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai pievērstu iedzīvotāju uzmanību liekā svara problēmām un iespējai saslimt ar sirds un asinsvadu slimībām, kas ir biežākie mazkustīga dzīvesveida pavadoņi, minerālūdens «Borjomi» jau otro gadu pēc kārtas Rīgas centrā – Vērmanes dārzā – rīkoja improvizēto pikniku, vienkopus pulcējot ap 650 biroju darbinieku.

Pirmo soli pretī veselīgam dzīvesveidam spert var ikviens biroja darbinieks, kurš turpmāk apņemas savu pusdienas pauzi pilnībā veltīt atpūtai, nevis nepabeigtu darbu kaudzei un steigā apēstai sviestmaizei pie datora. Tieši tāds bija arī minerālūdens «Borjomi» improvizētā piknika mērķis – parādīt, ka dzīvot veselīgi var arī stresa un steigas pārņemtā darba ikdienā. Popgrupas «911» mūzikai skanot un Mārim Grigalim izklaidējot piknika viesus, trešdienas 20. jūnija pusdienas pārtraukumu daudzi biroju darbinieki pavadīja Vērmanes dārzā. Tie, kuri nebija paņēmuši līdzi savus pusdienu sainīšus, varēja nogaršot «Borjomi» sagatavotos pusdienu minikomplektus – veselīgu dubulto sviestmaizi, ābolu un dabīgo «Borjomi» minerālūdeni.  

«Gadiem ejot, esmu sapratis, ka par veselību jārūpējas ne tikai katru dienu, bet ik brīdi. Nevar vairs tā, kā jaunībā. Ļoti atbalstu «Borjomi» organizētās akcijas, kas biroju darbiniekiem liek aizdomāties, cik patiesībā daudz stundu viņi pavada mazkustīgi pie datora. Ieteiktu ikvienam pusdienas pauzē iziet svaigā gaisā, baudīt Rīgas skaistos parkus un atveldzēties ar veselīgu ūdens malku,» stāsta Māris Grigalis. Arī viņš ik dienu pusdieno pēc iespējas veselīgi, kaut arī nestrādā klasisko «biroja» darbu. «Mans rīts sākas jau ap pulksten pieciem, kad ceļos un dodos uz darbu. Pusdienas laikā eju uz dažām stundām pagulēt, lai jau vakarā atkal ķertos pie darbiem. Šāds darbu ritms arī man liek domāt par savu veselību, tādēļ cenšos pusdienot veselīgi,» tā atraktīvais raidījumu vadītājs. Viņa iecienītākā pusdienu recepte – svaigi salāti un vārīta gaļa. Tomēr vasara paliek vasara un tai piestāv arī kāds brīvdabā cepts gaļas gabaliņš, ar kuru Grigalis mēdz sevi palutināt. Kāda ir viņa iemīļotākā salātu recepte? «Man mīļas dažādas lauku salātu receptes, piemēram, lapu salāti, tomāti, gurķi, lociņi, sāls un krējums. Tam visam klāt «Borjomi» minerālūdens un pusdienas paēstas,» savā veselīgajā pusdienu pauzē dalās Māris Grigalis. Jā, viņš patiesi pa dienu skaita izdzertās ūdens glāzes, jo mēģina veselībai vajadzīgos divus litrus izdzert. Tā kā veselīgs dzīvesveids nav tikai veselīgs uzturs, bet arī samērotas fiziskās aktivitātes, Māris Grigalis pievēršas arī sportošanai. «Ar šo soli gan man mazliet pieklibo, jo reizēm slinkums ņem virsroku. Bet iespēju robežās braucu ar riteni un peldu, tie ir mani mīļākie sporta veidi,» atzīst Grigalis.  

«Mēs vienmēr esam atbalstījuši veselīgu dzīvesveidu un dažādi mudinājuši to ievērot – ķermenis taču ir gara nams, un, lai būtu možs gars, arī ķermenim jājūtas stipram un mundram! Birojos un iestādēs strādājošajiem darbs ir mazkustīgs, nereti telpas vasarā ir pārkarsušas un piesmakušas. Protams, darbs ir darbs, taču ir brīnišķīga iespēja izkustēties – pusdienu pauze! Vēlamies mudināt to izmantot pilnvērtīgi, dodoties svaigā gaisā kaut uz brīdi, un varbūt arī savu pusdienu maltīti baudīt uz kāda soliņa parkā, patīkamā, relaksējošā gaisotnē!» atbalstu pauž kompānijas «IDS Borjomi Europe» ģenerāldirektors Iraklijs Bokučava.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu