Starptautiskais mūzikas festivāls «Laba Daba» izziņo pasākuma dalībniekus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Starptautiskais mūzikas festivāls «Laba Daba» atklāj lielāko daļu dalībnieku, kas šogad uzstāsies festivālā. Kopumā uz piecām skatuvēm koncertēs piecdesmit dzīvās un elektroniskās mūzikas apvienības no Latvijas un ārvalstīm. Festivāls norisināsies no 3. līdz 5.augustam, Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā «Ratnieki», Līgatnes pagastā, Līgatnes novadā.

No ārvalstu viesiem festivālā uzstāsies leģendārie jamaikieši «Dub syndicate», ietekmīgā ASV pankroka grupa «Adolescents», kā arī «Dr. Ring Ding» no Vācijas. Ar Āfrikas, regeja un nedaudz popa ritmiem priecēs «Bombillaz» un «Svjata Vatra» no Igaunijas. Festivālā spēlēs arī «Spiritual seasons» no Ukrainas, «Skafandr» un «Gagarin brothers» no Krievijas, dubstep mūziķi «Clubroot» un «Solitude» no Lielbritānijas, kā arī kanādiešu electro projekts «Chinawoman», kas ir dzirdams Jura Poškus spēlfilmā «Kolka Cool».

No Latvijas mūziķiem dalību festivālā apstiprinājušas grupas: «Marta migla», «Manta», «Tramplīni», «Iļģi, «Deskalighters», «Pupociklu vasara», «Kokle», «Stūrī zēvele», «Suņa stunda», «Tesa», «Sus dungo», «Dzelzs vilks» ar folkmūzikas programmu, «Dzeltenie pastnieki», Band mango, «Kuchenbeat», «Indygo», «Mācītājs on acid», «Frontlines», «Eskimo», «Starmetis», «Pulsa efekts», «Auļi», Gaujarts, «Striķis», «PND», «Sound religion», «HMP?», DJ Rudd un Alex ZZ, dziesminieki Haralds Sīmanis un El Mars, «Nepilngadīgā Anna», «Oranžās brīvdienas», kā arī folkgrupas «Krampis» un «Lāns». 

Festivāla organizatori norāda, ka: «Šī gada festivāls būs īpašs, ekskluzīvās muzikālās programmas dēļ. Liels notikums ir Jamaikas mūziķu viesošanās Labā Dabā. Arī Mācītājs on acid Latvijā nav koncertējuši kopš 2001.gada. Turklāt šis būs vienīgais vasaras festivāls, kurā uzstāsies dziesminieks El Mars, piedāvājot īpašu koncertprogrammu pirms rudenī gaidāmā jaunā albuma. Speciālu folkmūzikas programmu spēlēs arī Dzelzs Vilks. Jāpiemin arī tas, ka Frontlines, Manta un Haralda Sīmaņa koncerti noteikti atzīmējami kā reti, ja ne kopumā, tad festivāla ietvaros noteikti.»

Festivālā plaši pārstāvēta Dj mūzikas skatuve, uz kuras uzstāsies vairāki desmiti Dj un mixmāsteru. Līdzīgi kā iepriekšējā gadā, festivālā būs alternatīvās mūzikas skatuve, kuru piedāvā radio NABA raidījuma «Ej apskrieties» kolektīvs. Kā arī šī gada festivāls tiek papildināts ar muzikālu atpūtas zonu– «Zaļās pūces migu», ko gandrīz var uzskatīt par sesto skatuvi ar mierīgo noskaņu mūziku. Alternatīvās mūzikas skatuves un atpūtas zonas programmas tiks izziņotas pakāpeniski.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu