Atklāta uzņēmēja Stūraiņa slepkavība; VP izklāsta, kā noziegums paveikts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Valsts policijai pēc apjomīgas izmeklēšanas izdevies noskaidrot, kas pasūtīja un veica uzņēmēja Vjačeslava Stūraiņa slepkavību.

Jau vēstīts, ka 2009.gada 16.aprīlī Jūrmalā, Jomas ielā automašīnā «Porsche Cayenne» ar pieciem šāvieniem no automātiskā šaujamieroča «AK-47» tika noslepkavots uzņēmējs, Krievijas pilsonis Vjačeslavs Stūrainis.

Kā portālam «Apollo» pavēstīja policijas pārstāve Sintija Virse, uzņēmēja slepkavības izpildītājs jau atrodas apcietinājumā Krievijā par kādu citu pastrādātu noziegumu, savukārt pasūtītājs izsludināts starptautiskā meklēšanā.

Slepkavības izmeklēšanas laikā, pateicoties ciešai sadarbībai ar vairākām policijas struktūrvienībām, Krievijas un Igaunijas tiesībsargājošo iestāžu kolēģiem, veicot liela apjoma izmeklēšanu gan Krievijā, gan Igaunijā, ir izdevies noskaidrot slepkavības pasūtītāju un izpildītāju, kuri ir Krievijas pilsoņi.

Tāpat policija izmeklēšanas laikā pilnībā restaurējusi nozieguma sagatavošanas procesu, kas sākas ārzemēs un tika turpināts un izpildīts Latvijā.

Noskaidrots, ka 2009.gada 8.aprīlī nozieguma izpildītājs kopā ar pasūtītāju ir iebraucis Igaunijā, kur, izmantojot sludinājumu portālu, internetā iegādājušies automašīnu «Mazda 323» ar Igaunijas valsts numura zīmēm un vakarā ar šo automašīnu atbraukuši uz Latviju.

Līdzi tika atvests iepriekš sagatavots un pārtaisīts «AK-47» tipa automāts, kas 1990.gadā bruņota uzbrukuma laikā nolaupīts Armēnijā kādam milicijas darbiniekam.

Ierodoties Latvijā, vīrieši turpināja nozieguma organizēšanas pasākumus, proti - ietonēja automašīnas aizmugurējos stiklus, vairākas dienas novēroja upura dzīvesvietu un pārvietošanās maršrutu, kā rezultātā noskaidroja, ka uzņēmējs katru dienu vienā laikā dodas uz sporta zāli Lielupē. Izmantojot iegūto informāciju, tika izstrādāts nozieguma izdarīšanas scenārijs, iepriekš tika sagatavoti atkāpšanas ceļi un izraudzīta automašīnas atstāšanas vieta pēc nozieguma izdarīšanas.

Slepkavība tika izpildīta ātri, profesionāli un aukstasinīgi, norāda policijā. Izpildītājs raidīja piecus mērķtiecīgus šāvienus no garām braucošās automašīnas un aizbrauca no notikuma vietas.

Automašīna tika pamesta Jūrmalā, nomaļā vietā, kādas ielas strupceļā.

Septiņas stundas pēc nozieguma izdarīšanas vīrieši atpakaļceļā šķērsoja Igaunijas – Krievijas robežu.

Sadarbībā ar policijas Kriminālistikas pārvaldes un Valsts tiesu ekspertīžu biroja ekspertiem, veicot vairāk nekā 30 ekspertīzes un izpētot vairāk nekā 50 objektus, ir izdevies iegūt pietiekamus pierādījumus un fiksēt slepkavības izpildītāju tiešo cēlonisko sakarību ar izdarīto slepkavību.

Iegūstot pietiekošu pierādījumu kopumu, kriminālprocesā tika pieņemts lēmums par Krievijas pilsoņu atzīšanu par aizdomās turētiem pēc Krimināllikuma 117.panta 3.punkta, 10.punkta un 233.panta 2.daļas. Viņiem tika piemērots drošības līdzeklis apcietinājums un izsludināti meklēšanā.

Šobrīd slepkavības izpildītājs izcieš sodu, atrodoties brīvības atņemšanas vietās Krievijā par citu pastrādātu noziegumu, savukārt slepkavības pasūtītājs atrodas starptautiskajā meklēšanā.

Par izdarīto noziegumu aizdomās turētām personām draud sods ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu