Dārza un dizaina konkursā «Laikmeti dārzu kultūrā» uzvarējis darbs «Mijiedarbība»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Trešajā dārza dizaina konkursā «Laikmeti dārzu kultūrā» šogad uzvarējis darbs «Mijiedarbība», kura autores Ilze Rukšāne un Sabīne Zāģere ieguvušas kosmētikas ražotāja «Stenders» stipendiju, kas paredz, ka nākamā gada pavasarī autores ar «Stendera» palīdzību varēs izveidot savu dārza dizainu Vērmanes dārzā.

Kā žurnālistiem atklāja konkursa žūrijas pārstāvis un «Stendera» mārketinga direktors Tālivaldis Silenieks, konkursa uzvarētājam bija kompozicionāli veiksmīgs risinājums un īpaši atzīmējama esot idejas oriģinalitāte un ietvertās filozofijas realizācija vidē.

Žūrijas vērtējumā darbā «Mijiedarbība» ir veiksmīgi atspoguļota dabas un vides mijiedarbība, ir līdzsvars starp pašu darbu un apkārtējo vidi, vērojama toleranta pieeja objekta, kā arī tajā ir izmantots ūdens atspulgs, kas veido ilūziju par ceturto dimensiju.

Uzvarētājas atzina, ka konkursā piedalījušās jau pagājušajā gadā, tādēļ aicina arī citus studentus būt aktīviem un iesaistīties dārza un dizaina konkursā, aicinot jau laicīgi meklēt sadarbības partnerus, kas palīdzēs realizēt idejas.

Konkursa otrajā vietā žūrijas vērtējumā palicis vides objekts «Sajūti laikmetu!», kura idejas autores ir Līga Papiņa, Agita Bordāne un Tatjana Gruznova, savukārt trešajā vietā šoreiz palicis darbs «Psihedēliskais baroks», kura autores ir Jolanta Lauberte un Inta Vaska.

Kopumā žūrija vērtēja desmit dārza un dizaina konkursa darbus. Konkursa mērķis bija radīt sapni par dārzu, kurā atpūsties, veldzēties, iedvesmoties, izkopts savus rituālus un iepazīt dabas daudzveidību. Dalībnieku uzdevums bija ierīkot dārzu aptuveni 20 kvadrātmetru lielā laukumā.

Šogad dārza dizaina objektus vērtēja žūrija, kurā piedalījās Latvijas Mākslas akadēmijas rektors Aleksejs Naumovs, uzņēmējs Jānis Bērziņš, pasākumu un raidījumu vadītāja Baiba Sipeniece-Gavare, žurnāla «Dārza Pasaule» galvenā redaktore Sandra Ruska, ainavu arhitekte Agnese Rudzīte, dārzniece Maija Strazdiņa un Silenieks.

Žūrija darbos vērtēja idejas oriģinalitāti, izpildījuma kvalitāti, tēmas interpretāciju, vizuālo izpildījumu un augu izvēles pamatotību.

Latvijas Universitātes Botāniskā dārza direktore Anta Sparinska norādīja, ka dārza un dizaina konkurss notiek jau trešo gadu, bet pirmo gadu konkursu atbalsta «Stenders». Konkurss tiek rīkots tradicionālo Botāniskā dārza vasaras svētku «Rīgas puķu balle» laikā, kas Botāniskajā dārzā notiks no rītdienas līdz 8.jūlijam.

Savukārt «Stendera» sabiedrisko attiecību vadītāja Aelita Mežpapa minēja, ka ar šo «Stendera» stipendiju tiek sākts jauns projekts, kurā pirmo reizi tiks izmantots arī jaunais «Stendera» laba darba logo - lejkanna, kas simbolizēs ilgtspējīgu attīstību un idejas, kā arī iedvesmos jauniem labiem darbiem.

Arī pats uzņēmums piedalīsies «Rīgas puķu ballē» mākslinieciskajā iekārtojumā ar savu sajūtu instalāciju - pieciem sajūtu kabinetiem, kas rosinās katrs savam piedzīvojumam.

Jau ziņots, ka līdz 8.jūlijam Rīgā ziedu mīļotāji varēs baudīt krāšņos vasaras dārza svētkus «Rīgas puķu balle 2012». Svētku viesus vairāku dienu garumā priecēs skaistākie ziedi un stādi, mūzika un dziesmas, kā arī citas aktivitātes gan lieliem, gan arī maziem apmeklētājiem. Interesentiem būs arī iespēja iegādāties stādus un gūt jaunas idejas savam dārzam.

Jaunums šogad būs Latvijā pirmā Tropu tauriņu māja.

Ceturtdien, piektdien un sestdien izstāde būs atvērta no plkst.9 rītā līdz 23. Viesus priecēs skaistākie un smaržīgākie ziedi, koncerti, dārza dizaina konkursa darbi, floristu veidojumi, stādu tirdziņš, darbnīcas lielajiem un mazajiem, izjāde ar zirdziņu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu