Tirgū nonāk uzlabotie «Lexus» RX sērijas modeļi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Atjauninātie RX 450h un RX 350 ir nonākuši «Lexus» autosalonos. Sportiskas braukšanas stila cienītājiem par prieku ir radīts arī jauns aprīkojuma līmenis «F SPORT».

Jaunais RX ir kļuvis dinamiskāks. Tā braukšanas īpašības tika testētas «Nirburgringas» trasē un pilnveidotas tā, lai vadītāja un automobiļa mijiedarbība būtu vēl vienmērīgāka un precīzāka. Bet, neraugoties uz dinamikas uzlabojumiem, RX joprojām ir arī videi draudzīgākais automobilis savā klasē (CO2 emisijas līmenis ir 145 g/km).

Automobiļa ārējo dizainu izteiksmīgāku padarījuši «Lexus» jaunajam dizaina virzienam raksturīgais spēcīgais dekoratīvais režģis smilšu pulksteņa formā, kuram līdzīgu varam novērot arī jaunajā GS, atjaunotais bamperis un LED dienas gaitas un priekšējie lukturi.

Jaunu izskatu ir ieguvusi koka un ādas apdarinātā stūre, bet pirmo reizi RX modelī iedzīvināta otrās paaudzes «Remote Touch» attālinātā ekrāna vadības iekārta un atpakaļskata kamera, kas atvieglo automobiļa novietošanu stāvvietā, tāpat braukšanas režīma izvēles selektors, kas braukšanu ar RX padara aizraujošu. Ar pēdējās palīdzību vadītājs var izvēlēties vienu no dažādiem braukšanas režīmiem – no videi draudzīga līdz sportiskam. Dažādie režīmi pielāgo transmisijas iestatījumus, mainot kā vadāmības un dzinēja, tā arī šasijas regulējumus – pietiek tikai nospiest pogu.

RX 450h darbina hibrīdpiedziņas tehnoloģija, kas apvieno 3,5 litru V6 benzīna dzinēju un divus elektrodzinējus. Tā rezultātā automobilis 0-100 km/h sasniedz 7,8 sekundēs un patērē tikai 6,3 litrus degvielas uz 100 kilometriem. Automobilis spēj nobraukt noteiktu distanci arī elektrorežīmā. Hibrīda akumulatoru nevajag speciāli uzlādēt, un, tā kā mūsdienīgie akumulatori aizņem maz vietas, tad bagāžas nodalījums ir priekšzīmīgi liels.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu