Foto: Samanta Tīna triumfē «Slavjanskij Bazar» konkursā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Juris Millers

Dziedātāja Samanta Tīna festivālā «Slavjanskij Bazar» Vitebskā divu dienu kopvērtējumā ierindojās pirmajā vietā, saņemot 9000 dolāru lielo naudas balvu un īpašo uzvarētājas statueti.

Konkurss Vitebskā norisinājās jau 21. reizi, bet pirmo reizi tā pastavēšanas vēsturē Latvijas pārstāvjiem izdevās sasniegt tik augstu rezultātu. Šogad konkursā piedalījās pārstāvji no 20 Eiropas, Āzijas un Amerikas kontinentu valstīm, bet žūrijā darbojās tādi Latvijā un pasaulē pazīstami mūziķi kā Anne Veski, Marija Naumova, Maksims Dunajevskis, Aleksandrs Tihanovičs un citi mūzikas pasaulē labi zināmi cilvēki.

Samanta Tīna dziedājā latgaliešu tautasdziesmu «Auga, auga Rūžeņa» un kinofilmas «17 pavasara mirkļi» tituldziesmu «Gde to daleko». Žūrijas kopvērtējumā viņa saņēma 197 punktus, tikai par 2 punktiem piekāpjoties Maķedonijas dziedātājam Bobijam Moisovskim, kurš saņēma konkursa «Grand Prix».

«Esmu ļoti pateicīga Nikam Matvejevam par palīdzību dziesmu sagatavošanā un Ilonai Bagelei par sniegtajiem padomiem, kā arī tērpu māksliniekam Jurijam Kupjanskim, Dailes teātra direktoram Andrim Vītolam un savam producentam Jurim Milleram par palīdzību gatavojoties konkursam,» saka Samanta Tīna. Tomēr Samantai nav laika apstāties pie sasniegtā, jo jau piektdien Saldū turpināsies viņas jaunā turneja «Samantas dance party», kas šovasar norisināsies virknē Latvijas pilsētu, bet noslēgsies 1. septembrī Rīgā, «Sapņu fabrikā».

Konkurss «Slavjanskij Bazar» tiek translēts vairākos desmitos Eiropas un Āzijas valstu TV kanālos, sasniedzot vairāku desmitu miljonu TV skatītāju auditoriju.

Pēc atgriešanās Rīgā – trešdien pl. 14.00 Rīgas mērs Nils Ušakovs sveiks Samantu Tīnu, aicinot viņu uz tikšanos Rīgas domē. Uz šo tikšanos ir aicināti arī masu mediju pārstāvji, kuriem būs iespēja uzzināt Samantas iespaidus par Baltkrieviju un konkursu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu