Labdarības akciju «Uzcel savu baznīcu!» aizsāks kora «Kamēr...» koncerts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

21. jūlijā plkst.18.00 Rīgas Vecā Sv. Ģertrūdes baznīcā ar kora «Kamēr...» koncertu tiks aizsākta vērienīga labdarības akcija «Uzcel savu baznīcu!». Tās mērķis ir atbalstīt un piesaistīt līdzekļus Svēto Apustuļu kapelas celtniecībai un apustuļu skulptūru izveidei Bruknā.

  • Uzcel savu baznīcu!  

Latvijā ir daudz fantastiski, vislabākajā nozīmē neprātīgi, sirdsgudri un stiprus ceļus ejoši cilvēki. Viens no viņiem ir priesteris Andrejs Mediņš. Līdzcilvēki viņu salīdzina ar lāpu, kura deg pati un dod gaismu daudziem, jo daudziem cilvēkiem. 

2001.gadā izpostītajā Bruknas muižā, Bauskas novadā viņš izveido rehabilitācijas vietu «Kalna svētību kopiena». Tās mērķis ir palīdzēt dažādās atkarībās esošiem ļaudīm. Kopienā katram ir iespēja atrast pašam savu ceļu šai Dieva pasaulē, «lietojot» vienīgi garīgās dzīves un darba terapiju, kopienas garīgā patronese ir Māte Terēza no Kalkutas. 

2011.gada 31.maijā, Andreja Mediņa iniciēta, ir sākta starpkonfesiju kapelas būve Bruknā, jo muižā esošā ir par mazu. Lai kapela taptu, nepieciešami ziedojumi. Akcijas «Uzcel savu baznīcu!» mērķis ir palīdzēt uzcelt sakrālo celtni un apustuļu skulpturālo grupu. 

Kora «Kamēr...» klātbūtne šajā ceļā nav nejauša. Līdzīgi kā šo kori raksturo nosaukumā iekodētā daudzpunkte – kamēr esam jauni, tikmēr viss ir iespējams un sasniedzams, arī akcijas veidotāju «Uzcel savu baznīcu» pārliecība ir – kamēr esam gatavi savu talantu, darbu un laiku dāvāt svētīgu mērķu sasniegšanai, mēs ceļam arī katrs savu iekšējo baznīcu. 

Kori «Kamēr...» 1990. gadā dibināja un līdz 2012. gada jūlijam vadīja diriģents Māris Sirmais. Kopš 2006. gada kora otrais diriģents un šī brīža mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents ir Jānis Liepiņš, bet vokālie pedagogi jau daudzus gadus ir Aina Bajāre un Ansis Sauka. 21. jūlijā koris «Kamēr...» diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā izpildīs mūziku no dažādiem iepriekš realizētajiem projektiem, iekļaujot programmā Ērika Ešenvalda, Pētera Vaska, Valta Pūces, Artura Maskata, Alberto Graus, Svena Dāvida Sandstrēma, Nikolaja Sideļņikova, Arvo Pērta un Marģera Zariņa skaņdarbus, kā arī János Decsényi, Béla Bartók, Péter Tóth, Boldizsár Csíky mūziku, kuru koris sagatavojis atskaņošanai starptautiskajā konkursā  Ungārijas pilsētā Debrecenā, kas notiks jūlija beigās.

Kora «Kamēr...» koncerts ieskandinās 25. augustā Bruknas muižā gaidāmo lielkoncertu «Uzcel savu baznīcu!», kurā muzicēs un piedalīsies dažādi Latvijā zināmi un populāri mūziķi, tostarp, Renārs Kaupers, Goran Gora, Aija Andrejeva un citi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu