Rīgas mērs Nils Ušakovs sveic Samantu Tīnu ar uzvaru festivālā «Slavjanskij Bazar»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Renārs Koris

Foto gandrīz kā no dzimtsarakstu nodaļas - tiks svinīgi Rīgas mērs Nils Ušakovs sveica Samantu Tīnu un viņas producentu Juris Milleru ar uzvaru festivālā «Slavjanskij Bazar» Vitebskā. Divu dienu kopvērtējumā Samanta ierindojās pirmajā vietā, saņemot 9000 dolāru lielo naudas balvu un īpašo uzvarētājas statueti. [s:41873]

Atgādināsim, ka mājupceļš mūziķiem nebija tik gluds kā plānots. Silenes muitas punkta muitnieks licis Baltkrievijas starptautiskā mūzikas festivāla «Slavjanskij Bazar» laureātei dziedātājai Samantai Tīnai un lietuviešu izpildītājam «Saša Son» deklarēt festivālā uzdāvināto alkoholu, lai gan tā apjoms nepārsniedza limitu, ko atļauts nedeklarējot ievest Eiropas Savienībā (ES). Starp muitniekiem un festivāla dalībniekiem izcēlās ass konflikts, kurā Millers steigšus iesaistīja VID muitas dienesta vadību.

VID Sabiedrisko attiecību daļā aģentūra LETA uzzināja, ka Millers 17.jūlijā ar pretenzijām pret muitas kontroles pasākumu veikšanu vērsās VID Muitas pārvaldē, kā arī pauda sašutumu par muitas amatpersonas attieksmi pret robežas šķērsotājiem.

Muitas vadība Milleram tikšanās laikā atvainojusies un lūgusi sniegt sīkāku informāciju par Silenē fiksētajām neatbilstībām. Muitas pārvaldē saņemts Millera iesniegums un VID sācis pārbaudi, kuras gaitā tiks noskaidroti lietas apstākļi un izvērtēta iesaistīto muitas ierēdņu rīcības atbilstība normatīvajos aktos noteiktajai kārtībai, kādā veicama muitas kontrole.

Millers atklājis, ka katram «Slavjanskij Bazar» konkursa dalībniekam esot uzdāvināts litrs alkohola - tas ir daudzums, ko ES ir atļauts ievest.

«Muitnieks sākumā pajautāja, cik daudz alkohola mums ir, un tad teica, lai velkam visu ārā, kaut arī mašīna bija piekrauta ar ziediem un dāvanām. Muitas darbinieks lika alkoholu nolikt uz galda un to deklarēt. Pēc brīža viņš aptvēra, ka tas tomēr nebūs vajadzīgs, taču neatvainojās,» stāstīja Millers.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu