«Lielā Kristapa» filmu programma «Positivus» festivālā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas kino cienītājiem Nacionālais filmu festivāls «Lielais Kristaps 2012» festivālā «Positivus» piedāvās īpašu spēlfilmu, dokumentālo filmu un animāciju izlasi ar plašu izvēli starp 24 festivāla filmām, tajā skaitā nominantu un laureātu darbiem. Filmas būs skatāmas Nokia Kino teltī abās dienās 20. un 21. jūlijā Salacgrīvā. 

Tostarp būs aplūkojamas tādas dokumentālās filmas kā Ivara Zviedra un Ineses Kļavas vizuālais stāsts par atiecībām ar Purva Intu «Dokumentālists», kas šogad saņēma labākās pilnmetrāžas dokumentālās filmas un skatītāju balvu. Būs arī apbalvotā Ilonas Brūveres dokumentālā filma «Versija Vera» par tēlnieci Veru Muhinu, kā arī Ģirta Straustiņa, Zanes Penezes un Sandija Semjonova emocijām bagātais un pārdomas rosošais kopprojekts «Astoņi pilnmēneši». Vladislava Ščepina filma «Aleksandrs Laime un Anhela ūdesnkrituma dimanti» aizvedīs celojumā uz Venecuēlas džungļiem. Antras Cilinskas filmā «Vai viegli...? Pēc 20 gadiem» turpinās atbilžu meklēšana uz jautājumu par sapņiem un cerībām, bet Ilzes Burkovskas- Jakobsenas «Kleitas, mātes un meitas» tiek jautāts, cik liela nozīme jauniešu dzīvē ir izskatam.

Programmā ir Ivo Brieža un Māras Ķimeles eksperimentālā īsfilma «Filma», kas šogad tika novērtēta kā labākā īsmetrāžas spēlfilma. Īsfilmu cienītājiem piedāvās Dāvja Kaņepes filmu «Noklausīšanās» par to, kas jāizcieš māksliniekam, lai varētu pelnīt. Pauls Ķesteris filmā «Personību veikals» izspēlē fantāziju par jaunu identitāšu pirkšanu, Una Rozenbauma filmā «Logs» stāsta par skaistiem meliem kā izklaidi. Ilzes Kungas «Gaismas zīmes» runā par nejaušībām vai sakritībām sievietes un vīrieša pasaulē vienam otru meklējot, bet Aleksandra Ruseviča komēdijā «Pielaikot» sieviete pēkšņi atrod, par ko sen sapņojusi, savukārt Lauris Beinerts parāda zobu feju filmā «Vai zobu feja ir īsta?».

Īpašo animācijas filmu programmu bērniem sestdienas rītā ievadīs Reiņa Pētersona animācijas filma «Ursus», kas šogad atzīta par labāko debiju filmu mākslā. Mazos skatītājus priecēs arī Edmunda Jansona multenīte «Kā lupatiņi mazgājās», kura apbalvota nominācijā labākais animācijas filmas mākslinieks, Nila Skapāna plastilīna tehnikā veidotās filmiņas «Tārpiņš», «Burvīga diena», «Es gribu redzēt rūķīšus», «Porcelāns?!». Kā arī tādas animācijas kā Rozes Stiebras «Kā Brālītis Trusītis uzvarēja Lauvu», studijas «Rija» – «Lote un Mēness akmens noslēpums», Pētera Novika «Skatu meklētājs» , Reiņa Kalnaella «Joka pēc alfabēts». Savukārt vecākiem būs domāta Aijas Bley animācijas filma pieaugušajiem «Sieviete un vējš».

Nacionālais filmu festivāls «Lielais Kristaps» ir kino svētki, kas reizi divos gados pulcē skatītājus un filmu veidotājus, lai kopīgi izvērtētu jaunāko Latvijas filmu ražu. Nākamais festivāls plānots 2014. gada pavasarī. «Lielo Kristapu» organizē «Latvijas Kinematogrāfistu savienība». Festivālu atbalsta LR Kultūras ministrija, Kultūrkapitāla fonds, Rīgas dome, SIA «Rīgas nami», kinoteātris «Splendid Palace, «Rīgas Brīvostas pārvalde, SIA «Lattelecom» , AS «Latvijas valsts meži», Latvijas Televīzija (LTV1). Par informatīvo atbalstu pasākuma organizatori pateicas laikrakstam «Latvijas Avīze» izdevniecībai «Rīgas Viļņi», Radio SWH, portālam «Draugiem.lv», «Inbox.lv», «Delfi.lv», uzziņu dienestam «1188».

Plānotā programma pa laikiem:

  • Piektdiena, 20.jūnijs

14.10 Dokumentālā filma «Versija Vera“ (2010), režisore Ilona Brūvere, studija Kinolats.

...

16.50 «Personību veikals“ (2011), režisors Pauls Ķesters, studija HFF Konrad Wolf.

17.20 «Logs“ (2012), režisore Una Rozenbauma, studija Tarhun Sisters.

17.50 Dokumentālā filma «Aleksandrs Laime un Anhela ūdenskrituma dimanti“ (2011), režisors Vladislavs Ščepins, studija Screen Vision.

18.50 Dokmentālā filma «Vai viegli…? Pēc 20 gadiem.“ (2010), režisore Antra Cilinska, Jura Podnieka studija.

20.10 Komēdija «Vai zobu feja ir īsta?“ (2010), režisors Lauris Beinerts, Studija Ensembly Line.

20.20 Trilleris «Noklausīšanās“ (2011), režisors Dāvis Kaņepe. Studija Centro Sperimentale di Cinematografia.

20.30 Komēdija «Pielaikot“ (2010), režisors Aleksandrs Rusevičs.

20.40 Dokumentālā filma «Kleitas, mātes un meitas“ (2010), režisore Ilze Burkovska-Jakobsena, studijas Ego Media un Bivrost film & TV.

...

23.40 «Gaismas zīmes“ (2010), režisore Ilze Kunga, Studija Screen Vision.

  • Sestdiena, 21.jūnijs

10.00 latviešu animāciju filmu izlase:

«Ursus» (2010), režisors Reinis Pētersons, studija Atom Art.

«Kā lupatiņi mazgājās“ (2010), režisors Edmunds Jansons, Studija Atom Art.

«Tārpiņš“ (2011), režisors Nils Skapāns, Jura Podnieka Studija

«Burvīga diena“ (2010), režisors Nils Skapāns, Jura Podnieka studija

«Es gribu redzēt rūķīšus“ (2012), režisors Nils Skapāns, Jura Podnieka studija

«Porcelāns?!“ (2011), režisors Nils Skapāns, Jura Podnieka Studija

«Kā Brālītis Trusītis uzvarēja lauvu“ (2010), režisore Roze Stiebra, studija Dauka.

«Lote un Mēness akmens noslēpums“ (2011), režisori Heiki Ernits un Janno Poldma, studijas Rija un Eesti Joonisfilm.

«Skatu meklētājs“ (2010), režisors Pēteris Noviks, studija Rija.

«Joka pēc alfabēts“ (2010), režisors Reinis Kalnaellis, studija Rija.

«Sieviete un vējš» (2011), režisore Aija Bley, A. Bley Studio.

...

15.10 Dokumentālā filma «Dokumentālists“ (2012), režisori Ivars Zviedris un Inese Kļava, Vides filmu studija, studija AVE.

...

19.00 Eksperimentālā spēlfilma «Filma“ (2012), režisori Ivo Briedis un Māra Ķimele, studija Mistrus Media.

...

23.30 Dokumentālā filma «Astoņi pilnmēneši“ (2011), režisori Ģirts Straustiņš, Zane Peneze, Sandijs Semjonovs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu