Stabu ielā atklāta mākslas un komunikācijas telpa «Dessert Place»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušajā  svētdienā 21. jūlijā, Rīgā Stabu ielā 40 notika kultūrsociāla projekta «Dessert Place» oficiālā atklāšana. Viesiem tika piedāvāta iespēja nobaudīt ne tikai gardus desertus un dažādus aukstos dzērienus, bet arī pasākuma bagātīgu kultūras programmu.  

Bērni lieliski pavadīja laiku radošajā darbnīcā, nodarbojoties rodošiem dabiņiem - krāsošanu, zīmēšanu, veidošanu un rokdarbiem, kamēr vecāki aktīvi komunicēja ar pilsētas kultūras pārstāvjiem par māksu un kultūru, to daudzveidību. Dzīvā mūzika ir radījusi siltuma un mājīguma sajūtu.

Oficiālā atklāšana atzīmējās ar «Dessert Place» idejas novatora un projekta veidotāja Tejmuraza Zumbulidze uzrunu, kā arī svinīgu kūkas griešanu. «Jūs vienmēr variet atnākt uz «Dessert Place» un pārliecināties, ka Jūs sagaidīs kā mājās, jo šī vieta ir kā otrās mājas ikkatram, kuram ir plaša sirds, radošā dvēsele vai vienkrārši vēlme radīt» teic Tejmurazs.

Pilsētas kultūras pārstāvju līdzdalība bija jūtama jau atklāšanas ceremonijas laikā, kas sniedza pasākumam noteiktu šarmu un, protams, atspoguļoja turpmāko «Dessert Place» darbības virzienu. Gleznotājs Vladimirs Pavlovs, kā mākslas eksperts pauda atzīnīgus vārdus «Dessert Place» mākslas un izteica lielu pateicību gleznotājiem par līdzdalību ar saviem mākslas darbiem šī projekta ietvaros.

Starp uzaicinātiem viesiem - gleznotājiem bija sastopams Sergejs Djomins, Vladislavs Lakše, Evija Džonsone, Jevgēnijs Šitovs, Nikolajs Krivošejins. Kā arī ar savu klātbūtni iepriecināja ikonogrāfijas pārstāvji Latvijā - Kaspars Šmidhens, Ance Gricmane un Anna Zanberga-Šenke.

Lielu interesi izraisīja bērnu televīzijas raidījuma prezentācija, kuras ietvaros plasāka auditorija drīz dzirdēs arī bērnu viedokli par izstādītiem darbiem «Dessert Place», kā arī gleznotāju un pieaugošo viedokli par šo radošo projektu.

Protams, tika domāts arī par viesu iemūžinašanu šī projekta laikā, proti, katram bija iespēja apskatīt sevi pilnīgi citā veidolā – mākslinieces gleznotās karikatūrās, kas dāvaja izklaidējošus, pozitīvus un jautrus mirkļus šim lieliskajam vakaram.

Augustā «Dessert Place» tiek plānotas aktivitātes - atklātās tikšanās, sociālās akcijas, bērnu konkursi, semināri bērniem un vecākiem, radošie vakari un, protams, gleznotāju un citu mākslinieku darbu prezentācijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu