Rīgā atkal baudāmas vakariņas debesīs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ilgi gatavojušies, pētījuši Latvijas kulinārijas gaumi, apvienojuši ar pasaules tendencēm un pievienojuši pārsteiguma momentu - tā «Dinner in The Sky» šefpavāri nonākuši līdz gala rezultātam un īpaši Rīgai veltītā ēdienkarte ir gatava. 

Interesanti, ka vairāki pavāri Latvijas virtuvē pamanījuši piekrišanu jēra gaļai, iekļaujot to savā ēdienkartē. Tā piemēram, pavārs un vīnzinis Sasu Laukonens (Sasu Laukkonen) saviem viesiem vakariņās piedāvās sēņu un dārzeņu komplimentu, auksto zivju plati, biloloģiskās saimniecības jēra cepeti ar selerijām un desertā šokolādi ar espresso.

«Michelin zvaigznes» pavārs Samulis Virgentius (Samulis Wirgentius) komplimentu sāks ar jēra tartaru, gaileņu majonēzi un skābenēm. Starterī piedāvās savvaļas lasi ar skābētiem gurķiem un skābo krējumu. Pamatēdienā viesus cienās ar liellopa gaļas fileju, ceptiem endīvijas salātiem un Beurre noisette mērci. Un vakariņu noslēgumā desertā piedāvās «Zemeņu laukus».

«Dinner in The Sky» komandu Rīgā papildinājis Mikels Heinmets (Mihkel Heinmets) - kaislīgs igauņu pavārs, kurš pieredzi guvis visā pasaulē un nonācis pie atziņas, ka gatavošanā galvenā ir perfekcija - perfekti produkti, perfekta pagatavošana, kas vienkārši ēdienu pārvērš par izcilu maltīti.

Mikels Heinmets «Dinner in The Sky» viesiem piedāvās atdzesētu tomātu šotu ar svaigiem koriandra, skāba krējuma un upeņu čipsiem. Īpaši Rīgai Mikels pagatavojis kazas siera krēmu ar bietēm, kreses salātiem un grauzdētām sezama sēklām. Un pamatēdienā piedāvās ar alkšņa malku kūpinātu jēra fileju ar pastinaka biezeni un meža sēņu mērci. Vakariņas tiks noslēgtas ar pasifloras augļu uzpūteni un ogām.

Latviešu izcelsmes šovu pavārs Elmārs Tannis turpina pārsteigt un šogad restorāna viesus iepriecinās jau pašā sākumā lutinās ar 5 veidu komplimentiem - Lat-tapas garšu izlasi, tomātu un gurķu salātu zupu, absolūti pārsteidzošu kūpinātu cāli rudzos, lauku šķiņķa fingerollio un deli tomato.

Uzkodās Elmārs Tannis piedāvās ar alkšņa malku kūpinātu glazētu lasi ar svaigu ogu salsu, zaļajiem salātiem un cidoniju sīrupa un olīveļļas vinigretmērci. Pamatēdienā viesi varēs baudīt liellopa gaļas fileju ar kraukšķīgu bekonu, meža sēņu mērci un jauno kartupeļu, ķiploku un zaļumu biezeni. Savukārt izslamcinātās vakariņas noslēgs ar melleņu citronkūku, ar svaigām sezonas ogām un «Dictador» ruma krēmu.

Atgādinām, ka izsmalcinātais restorāns «Dinner in The Sky» Rīgā viesosies no 23. - 29.jūlijam. Vairāk informācija «dinnerinthesky.lv».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu