Tiks pasniegta Egona Līva piemiņas balva «Krasta Ļaudis»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Liepājas Pilsētas Kultūras pārvalde, Latvijas Rakstnieku savienība, Latviešu valodas un literatūras skolotāju asociācija un Latvijas Jūras akadēmija ir izsludinājusi rakstnieka Egona Līva piemiņas balvu «Krasta Ļaudis» literatūrā un ar literatūru saistītās jomās. Piemiņas balva «Krasta ļaudis» ir radīta ar mērķi veicināt interesi par latviešu literatūras klasiķi Egonu Līvu un viņa literāro mantojumu, devumu jūrniecības popularizēšanā.

Piemiņas balvu «Krasta ļaudis» piešķir trijās kategorijās: 1. Par labāko izdoto grāmatu latviešu valodā 2011/2012 ar jūras, patriotisma, Latvijas valstiskumu saistītu tematiku; 2. Par inovatīvu veikumu jūrniecības popularizēšanā Latvijā 2011/2012 ar literatūru saistītās jomās; 3. Par labāko skolu jaunatnes literāro darbu.

Papildus informācija un konkursa nolikums

Rakstnieks Egons Līvs ir viens no tiem rakstniekiem, kura vārds cieši saistīts ar Liepāju. Rakstnieka dzīve ritējusi starp jūras un krasta cilvēkiem un šo cilvēku likteņi ir tapuši aprakstīti grāmatās, iemūžināti kinoscenārijos, apcerēs. Garīgās vērtības, latviskums, jūras un krasta ļaužu atainojums grāmatās un kino joprojām ir neatņemama mūsu kultūras sastāvdaļa.

Rakstnieka Egona Līva piemiņas balva «Krasta Ļaudis» tiks pasniegta jau otro gadu Liepājas pilsētā Dzejas dienu noslēguma laikā. Šogad apbalvošanas svinīgā ceremonija Liepājā paredzēta 15. septembrī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu