Pasaules dīvainākie restorāni arī Baltijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dīvaināko pasaules restorānu kartē ir arī atzīmēti seši Baltijas valstīs - četri Igaunijā, viens Latvijā un viens Lietuvā, portālu «Apollo» informēja Inga Daliba, «BarRadar» projekta vadītāja.

Dīvaināko pasaules restorānu kartē ir arī atzīmēti seši Baltijas valstīs - četri Igaunijā, viens Latvijā un viens Lietuvā.

Lietuvā

Restorāns Šeduvos Malūnas (Vytauto 89 a, Šeduva) ierīkots 1905.gadā celtajās vējdzirnavās, kas atjaunotas, saglabājot autentisko fasādi un pēc iespējas arī iekštelpas.

Igaunijā

Igaunijā savukārt ir vēl divas vietas, kuras izmitinājušās vecajās dzirnavās - «Veski» (Sāremas salā, Kuresaare) un «AdavereTuulik» (PõltsamaaParish). Seko Tallinas slavenais viduslaiku stilā iekārtotais «Olde Hansa» (Tallinn), kur tiek spēlēta arī tā laika mūzika un pasniegti autentiski ēdieni. Arī gana interesants «Kolkja kala» (Kolkja) restorāns ar vecticībnieku kultūru, tradicionāliem zivju un sīpolu ēdieniem. Atrodas Čudu ezera tuvumā.

Latvijā

Visbeidzot Latvijā, precīzāk Rīgā ir atzīmēts «Ķiploku krogs», kur visi ēdieni ir ar ķiploku piedevu, ieskaitot gan alu, gan saldējumu. Ķiploku restorāns ir arī Tallinā «Balthasar», taču tas dīvaināko restorānu sarakstā nav minēts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu