Hemiltons Ungārijā izcīna otro uzvaru šosezon

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 11. posmā - Ungārijas «Grand Prix» - šodien uzvaru izcīnīja 2008. gada pasaules čempions brits Lūiss Hemiltons no «McLaren-Mercedes» komandas.

Hamiltonam tas bija otrais panākums šīs sezonas sacensībās. Brits iepriekš uzrādīja labākos laikus Ungārijas «Grand Prix» pirmajās divās brīvo treniņbraucienu sesijās, kā arī uzvarēja kvalifikācijas sacensībās, bet sacīkšu gaitā viņš prasmīgi izturēja abu «Lotus» komandas formulu radīto spiedienu.

Otrajā vietā finiša līniju šķērsoja «Lotus» braucējs soms Kimi Raikonens, bet trešais bija otrs šīs komandas pārstāvis francūzis Romēns Grožāns.

Ceturtajā vietā ierindojās pēdējo divu gadu pasaules čempions vācietis Sebastjans Fetels («Red Bull»), kurš uzrādīja labāko rezultātu no tiem braucējiem, kuriem bija trīs pitstopu stratēģija, piektais bija kopvērtējuma līderis spānis Fernando Alonso («Ferrari»), saglabājot savas pozīcijas čempionāta galvgalī, bet sesto vietu ieņēma Hemiltona tautietis un komandas biedrs Džensons Batons.

Vēl pirmajā desmitniekā vietas izcīnīja Brunu Senna no Brazīlijas («Williams»), Fetela komandas biedrs Marks Vēbers no Austrālijas, Alonso komandas biedrs brazīlietis Felipe Masa un «Mercedes GP» vācu pilots Niko Rosbergs.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 11 posmiem līderpozīcijā joprojām ir Alonso, kurš iekrājis 164 punktus, bet otro vietu ar 124 punktiem ieņem Vēbers. Trešajā pozīcijā ar 122 punktiem ir Fetels, ceturto vietu ar 117 punktiem ieņem Hemiltons. Raikonens ar 116 punktiem ir piektajā pozīcijā, bet sestais ar 77 punktiem ir Rosbergs.

Konstruktoru kausā stabilā līderpozīcijā ar 246 punktiem ir «Red Bull» komanda, kurai 53 punktus zaudē «McLaren-Mercedes». Vēl par punktu atpaliek «Lotus», bet «Ferrari» ar 189 punktiem ieņem ceturto vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu