«Upe» Rīgā milzu gāziena laikā; autovadītājiem jāuzmanās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: M.Lācis/Apollo

Stiprās lietusgāzes, kas pēcpusdienā piemeklēja galvaspilsētu, uz ielām veidoja milzu peļķes. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu sniegtā informācija liecina, ka Rīgas novērojumu stacijā kopējais nokrišņu daudzums jau sasniedzis 15 milimetrus. Fotogalerijā un video - Rīgas centrs spēcīgā lietus laikā.

Rīgas domes Satiksmes departamentā portālam «Apollo» pavēstīja, ka ņemot vērā spēcīgās lietusgāzes Rīgā, departaments aicina transportlīdzekļu vadītājus maršrutā izvairīties no tiem ceļu posmiem, kas spēcīga lietus ietekmē mēdz applūst un būtiski kavēt satiksmes plūsmu.

Saskaņā ar Rīgas domes Satiksmes vadības centra informāciju, šobrīd satiksme ir kavēta Aizsaules un Gaujas ielu krustojumā, Katlakalna un Lubānas ielu krustojumā, Gunāra Astras ielā pie «Mēbeļu nama», Stokholmas ielā 12, 15.trolejbusa pieturvietā «Salaspils iela». Tāpat applūdis ir Dzelzavas un Nīcgales ielu krustojums, jo šajā posmā vēl nav pabeigti lietus ūdens kanalizācijas tīklu rekonstrukcijas darbi.

Transportlīdzekļu vadītājus aicina būt uzmanīgiem, jo spēcīgais lietus ir noskalojis kanalizācijas aku vākus – Juglas ielā pie Latvijas Neredzīgo pansionāta, Miera un Tallinas ielu krustojumā, Ilūkstes ielā pie ēkas nr.14.

Savukārt lielas peļķes izveidojušās – Katlakalna un Lubānas ielu krustojumā, kā arī Maskavas un Lubānas ielu krustojumā. Šajā posmā kavēta sabiedriskā transporta kustība.

«Uz applūdušajām ielām nekavējoties nosūtītas lietus ūdens atsūknēšanas mašīnas. Tāpat Rīgas iedzīvotāji ir aicināti ziņot par applūdušām ielām, zvanot Rīgas domes Satiksmes vadības centram uz bezmaksas telefona numuru 80003600,» norāda departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Rīgā par applūstošiem ceļu posmiem tiek uzskatīti: Vienības gatve - posmā no Telts ielas līdz Satiksmes ielai; Krasta iela zem Salu tilta; Ulmaņa gatve zem Bauskas ielas pārvada; Čiekurkalna1. garā līnija zem Vairoga tilta; Varoņu iela pie Rīgas kremācijas centra; Viestura prospekts posmā no Meža prospekta; Mangaļsala - Traleru ielā 2; Bolderāja - Gaigalas, Silikātu un Stūrmaņu ielas.

Transporta līdzekļu vadītāji ir aicināti sekot līdzi ceļa zīmēm, samazināt braukšanas ātruma, kā arī būt saprotošiem attiecībā pret citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

Jāatgādina, ka šodien Latvijā vietām gaidāmas spēcīgas pērkona lietusgāzes, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Pēcpusdienā un vakarā vietām Latvijā, galvenokārt centrālajos un austrumu rajonos, gaidāmas stipras pērkona lietusgāzes, kuru laikā vējš pastiprināsies brāzmās līdz 20-24 metriem sekundē. Pērkona lietusgāzes turpināsies arī naktī uz otrdienu.

Sinoptiķi ziņo, ka laika periodā no plkst.14 līdz plkst.17 stipras pērkona lietusgāzes gaidāmas arī Rīgā.

To laikā vējš brāzmās pastiprināsies līdz 15-18 metriem sekundē.

SIA «Lattelecom» informē, ka spēcīga pērkona negaisa laikā iespējami elektroenerģijas padeves traucējumi, tādēļ rekomendē no elektrotīkla atslēgt visas elektroierīces – televizorus, dekoderus, datorus u.c.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu