«Rīgas Dzirnavnieks» uzsāk jaunās graudu ražas pieņemšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Rīgas Dzirnavnieks» uzsāk jaunās graudu ražas pieņemšanu

Viens no lielākajiem graudaugu pārstrādātājiem Latvijā AS «Rīgas Dzirnavnieks» saņēmis pirmo šī gada labības ražu no Ikšķiles novada zemnieku saimniecības «Lauciņi», līdz ar to uzņēmums šogad atklāja jaunās labības ražas pieņemšanas sezonu. Plānots, ka šogad «Rīgas Dzirnavnieks» no graudaugu audzētājiem pieņems kviešu, rudzu un auzu ražas līdz pat 100 000 tonnām.

Lai gan 2012. gada pavasaris bija vienmērīgi mitrs un silts, kas veicināja kultūraugu sadīgšanu un cerošanu, ir jāņem vērā pēdējā laika valdošais lielais karstums un spēcīgie nokrišņi. Pēc pašreizējām prognozēm «Rīgas Dzirnavnieks» eksperti prognozē labu graudu ražu.

Sandis Jansons, AS «Rīgas Dzirnavnieks» ģenerāldirektors: «Graudu ražai lielais karstums būtisku kaitējumu nenodarīs, daudz lielāku satraukumu rada karstumu pavadošās lietavas un to radītais mitrums, kas var ietekmēt graudu kvalitāti. Ja laika apstākļi pieturēsies sausi un zemnieki varēs uzsākt labības kulšanas darbus, tad, graudu kvalitāte šogad būs vienlīdz laba salīdzinājumā ar pērno gadu. Šobrīd noteiktās iepirkumu cenas graudaugiem ir ievērojami augstākas nekā pērn, jāmin, ka graudu cena pasaules biržā pēdējo nedēļu laikā ir būtiski pieaugusi. Uzņēmums graudus no zemniekiem plāno iepirkt par šībrīža tirgus cenu.»

AS «Rīgas Dzirnavnieks» lielu uzsvaru liek uz kvalitatīvas izejvielas iepirkšanu, kā arī rūpīgu tās uzglabāšanu. Zemnieku piegādātie graudaugi tiek sašķiroti vairākās grupās, kas pēc tam tiek izmantotas dažādu miltu veidu malšanas procesā, lai iegūtu tieši tādus miltus, kas ir nepieciešami konkrētu maizes vai konditorejas produktu ražošanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu