Par Maikla Džeksona nonāvēšanu notiesātais ārsts iesniedzis apelācijas sūdzību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Par popmūziķa Maikla Džeksona netīšu nonāvēšanu notiesātais ārsts Konrāds Marijs iesniedzis apelāciju, lai pārsūdzētu viņam piespriesto četru gadu cietumsodu.

Amerikāņu popmūzikas zvaigzne Maikls Džeksons nolīga Mariju 2009.gada maijā kā savu personīgo ārstu, gatavojoties 50 koncertu turnejai Londonā, un maksāja viņam 150 000 ASV dolāru mēnesī. Kardiologs bija līdzās 50 gadu vecajam dziedātājam, kad tas 2009.gada 25.jūnijā nomira no sirds apstāšanās. Tiesu ekspertīze apliecināja, ka Džeksons mira no vairāku spēcīgu medikamentu kokteiļa, un Marijam tika izvirzīta apsūdzība netīšā nonāvēšanā.

Marijs tika atzīts par vainīgu, un tiesa viņam piesprieda četru gadu cietumsodu, ko viņš pašlaik izcieš cietumā Kalifornijā.

Taču pirmdien ārsta advokāti iesniedza tiesā apelācija sūdzību. Viņi lūdz tiesai pārbaudīt propofola pudelīti, lai noskaidrotu, vai tajā nav atrodams lidokaīns, ko ārsti parasti sajauc ar anestēzijas līdzekļiem, lai atvieglotu pacientu sāpes.

Ja netiks atrastas lidokaīna pēdas, tas pierāda, ka Džeksons nāvējošo zāļu devu injicējis pats, uzskata Marija advokāti.

Tiesas prāvas laikā divas reizes tika noraidīta prasība pēc propofola iepakojuma pārbaudes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu