TV ekrānos: Dokumentālā spēle «Versija Vera»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viņas mīļākais skaitlis ir astoņi. 8.08. LTV1 pilnmetrāžas dokumentālā spēle «VERSIJA VERA/ VERSION VERA» plkst. 21.30.  

Scenārija autore un režisore Ilona Brūvere. Tēlnieces Veras Muhinas lomā iejutusies māksliniece Kristiana Dimitere. Filmas operatore Elīna Bandēna. Producents Artis Rutks. Filmu studija, mediju komunikācijas darbnīca KINOLATS.

«VERSIJA VERA» šogad pārstāvējusi Latviju prestižā kinofestivāla «ART FIFA» konkursa programmā Kanādā/Monreālā.

«VERSIJA VERA» ir valsts pasūtījums; atbalsta Nacionālā kino centrs, Rīgas domes un Valsts Kultūrkapitāla fonds.

1938. gadā Vispasaules sasniegumu izstādē Francijā rīdziniece Vera Muhina prezentē savu monumentālo skulptūru «Strādnieks un kolhozniece», tā sver 75 tonnas un ir 53 m augsta. Tēlniece studējusi Parīzē pie Rodēna skolnieka Burdēla, kļūst par padomju nomenklatūras grandāmu Maskavā un 1945. gadā pasargā no nojaukšanas Brīvības pieminekli Rīgā.

Dokumentālā spēle tēlnieces dienasgrāmatas fragmentos stāsta par aizgājušajām laikmeta liecībām, ļaujot pārdomāt gaistošo dzīvi un acumirkļa mūžību. Filma ieguvusi 4 Nacionālās kino balvas nominācijas un kļuvusi par Ļielā Kristapa laureāti divās kategorijās- Labākais dokumentālā kino operators un labākais režisors.

Filmu studija KINOLATS šogad pabeigusi filmēšanas periodu jaunai pilnmetrāžas dokumentālai spēlei «TAPIERIS» par Tango karali, krogus muzikantu, tapieri un dzīves svinētāju Oskaru Stroku. Lomās: Jakovs Rafalsons, Gints Grāvelis, Marija Bērziņa, Andris Bulis, Juris Bartkevičs, Goran Gora, Laimis Rācenājs, Gidons Grīnbergs un citi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu