11 tūkstoši skatītāju Siguldas Opermūzikas svētkos; arī prezidents ar kundzi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Saliņš

Izskanējuši XX Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki ar pasaules elites un labākajiem pašmāju solistiem, kā arī plašu papildus programmas piedāvājumu, kuru kopumā apmeklējuši vairāk nekā 11 000 skatītāji.  

Opermūzikas svētki tika atklāti piektdien, 3. augustā, ar kamermūzikas koncertu, kurā spēlēja viena no spilgtākajām personībām Latvijas pianisma pasaulē Liene Circene. 4. augustā viesi tika aicināti uz jubilejas svētku jauninājumu – Siguldas talantīgo bērnu īpaši sarūpēto koncertuzvedumu «Brēmenes muzikanti Siguldā», savukārt vakarā mūzikas baudītājiem izskanēja Džuzepes Verdi operas «Traviata» oriģināliestudējums. Svētdien Siguldas Evaņģēliski Luteriskajā baznīcā notika Garīgās mūzikas koncerts, bet svētku noslēgumā klausītāji baudīja grandiozu Galā koncertu.

Kā zināms, Sigulda ir Rīgas oficiālais partneris Eiropas kultūras galvaspilsētas programmā 2014. gadā, tāpēc jau šobrīd Siguldas novada pašvaldība svētku organizatoram Dainim Kalnam ir izteikusi gatavību uzņemties svētku praktisko un finansiālo organizēšanu, dodot iespēju viņam pilnvērtīgi pievērsties mākslinieciskajai programmai.

Tik augsta līmeņa pasākumu organizēšanai ir nepieciešams ieguldīt būtisku darbu, sakārtojot pasākuma norisei nepieciešamo infrastruktūru. Tāpēc šogad opermūzikas cienītāji varēja baudīt atmosfēru rekonstruētajā un labiekārtotajā Livonijas ordeņa Siguldas pils teritorijā, kurā investēti vairāk nekā pusmiljons latu. Arī turpmāk Siguldas novada pašvaldība, apzinoties tās rīcībā esošos resursus un to efektīvu un mērķtiecīgu izmantojumu, pilnveidos novada infrastruktūru, jau šogad pabeidzot Siguldas Jaunās pils rekonstrukciju, kā arī Siguldas dzelzceļa stacijas atjaunošanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu