Pasaules labākie dambretisti Rīgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Olimpiskajā gaisotnē pirms II Pasaules Prāta sporta spēlēm, kas no 9. līdz 23. augustam norisināsies Lilē Francijā, lielākajiem Latvijas medijiem bija iespēja satikt pasaules labākos dambretistus Rīgā, vērot paraugspēli, kā arī mēroties spēkiem ar tiem. 

Pasaules čempioni starptautiskajā dambretē Georgiev Alexander un Tansykkuzhina Tamara demonstrēja ātrspēles paraugspēli. 10 minūšu spēles rezultāts bija čempionu cienīgs – neizšķirts. Neskatoties uz to, ka kopumā vīriešu dambretistu līmenis ir augstāks par sieviešu, Georgievs izvēlējas piesardzīgāku spēles taktiku, jo šīs nedēļas laikā jau bija zaudējis Tansykuzhinai.

Krievijas dambretistu izlase, kuru pārstāv arī abi čempioni, gatavojoties Pasaules Prāta sporta spēlēm, Latvijā bija pavadījusi nedēļu treniņnometnē. Tajā piedalījās arī Pasaules junioru čempions Ainur Shaibakov, Pasaules vicečempions Murodilo Amrillaev un Eiropas jaunatnes medaļniece Aigul Idrisova. Kopumā nometnes laikā tika aizvadīti vairāki treniņu turnīri un draudzības mačs starp Latviju un Krieviju.

Pēc pasaules čempionu paraugspēles Apollo simultantspēles seansā kopā ar 23 citu mediju pārstāvjiem izaicināja Latvijas dambretes izlases dalībnieku – 2011. gada Eiropas Ātrspēles vicečempionu un bronzas ieguvēju Pasaules Kausā Robertu Misānu. Roberts ar dambreti aizraujas kopš 7 gadu vecuma, bijis četrkārtējs Pasaules un deviņkārtējs Eiropas jauniešu čempions, vairākkārtējs Pasaules pieaugušo medaļnieks. Arī šoreiz Roberts apliecināja savu meistarību un sagatavotību pārstāvēt Latviju spēlēs Lilē, stundas laikā uzvarot visas no 24 vienlaikus spēlētajām partijām.

Iespēju satikt pasaules spēcīgākos dambretistus un vērot to spēli Rīgā piedāvāja mediju aģentūras Carat un Vizeum, atbalstot Roberta kaislību pret dambretes spēli, kas ļauj izskanēt Latvijas vārdam pasaulē – latviešu sportistu panākumi Londonā šajās dienās apliecina tā nozīmīgumu Latvijas iedzīvotāju emocionālās veselības stiprināšanā.

«Mēs bijām priecīgi tikties ar pasaules čempioniem dambretē, kā arī dalīties ar Latvijas masu mediju pārstāvjiem ar vienlaicīgas spēles unikālo iespēju. Kā dambretes spēlē, tā arī mūsu profesionālā jomā stratēģiskajai domāšanai ir būtiska nozīme. Es domāju, tā bija aizraujoša un intelektuāla sacensība mums visiem, kā arī pašiem čempioniem» – saka mediju aģentūras Vizeum izpilddirektors Dmitrijs Krasņakovs.

Raitis Avots, Carat Latvia vadītājs atzīmē: «Veiksmīga biznesa pamatā vienmēr ir labas attiecības ar sadarbības partneriem, tāpēc bija liels gandarījums tikties ar visiem mediju partneriem Olimpisko spēļu gaisotnē. Esmu pateicīgs par izrādīto cieņu un atbalstu mūsu uzņēmumam un mūsu pārstāvētajiem sportistiem. Vēlot veiksmīgu startu sportistiem prāta spēļu olimpiādē un cerot uz labu sadarbību ar mediju partneriem.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu