Lorīnai Hilai par izvairīšanos no nodokļu nomaksas draud līdz trīs gadiem cietumā (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu mūziķei Lorīnai Hilai par izvairīšanos no nodokļu nomaksas draud līdz trīs gadu cietumsods, vēsta «The Daily Mail». 

37 gadus vecā Hila apsūdzēta par izvairīšanos no nodokļu nomaksas laika posmā no 2005.-2007.gadam, kad viņa autoratlīdzībā nopelnīja vairāk nekā 1,5 miljonus dolāru (853 500 latu).

Hila līdz tiesai atbrīvota pret 150 000 ASV dolāru drošības naudu, un sprieduma pasludināšana viņas lietā paredzēta 27.novembrī.

Pati mūziķe skaidro, ka nodokļus nav maksājusi tādēļ, ka tajā laikā aizgājusi no sabiedrības dzīves, lai iegūtu drošību, veselību un brīvību sev un savai ģimenei.

«Šeit nav eksotisku ceļojumu, daudzu mašīnu, bet vienkārši cīņa par drošību, godīgumu, viengabalainību un veselību,» raksta Hila.

«Es to darīju, lai veidotu cilvēku kopienu, kas domātu līdzīgi savā vēlmē pēc brīvības un tiesībām realizēt savus mērķus un dzīves bez manipulācijas un kontroles no mediju aizsargātas militāras industrijas ar pilnīgi citiem mērķiem,» raksta mūziķe.

Saskaņā ar lietas materiāliem 37 gadus vecajai dziedātājai pieder četri uzņēmumi - «Creations Music», «Boogie Tours», «LH Productions 2001» un «Studio 22».

Dziedātāja atzina, ka tajā laikā viņa pārstājusi maksāt nodokļus, taču viņa vienmēr plānojusi šo situāciju atrisināt.

Dziedātāja savu paziņojumu nobeidza ar uzrunu faniem. «Tiem atbalstītājiem, kuriem teikts, ka es esmu viņus pametusi, - tā nav patiesība. Es esmu pametusi alkatību, korupciju un kompromisu, bet nekad jūs un nekad mākslinieciskās dotības un spējas, kas mani ir uzturējušas,» raksta Hila.

Pēc Hilas advokāta Neitana Hohmana sacītā, dziedātāja gatavojas samaksāt nodokļos 818 000 dolāru par 2005.gada, 222 000 dolāru par 2006.gada un 761 000 dolāru par 2007.gada ienākumiem.

Hila pasaules slavu ieguva kā grupas «Fugees» dalībniece. Grupas 1996.gada albums «The Score» kļuva par vienu no visu laiku vislabāk pārdotajiem hiphopa albumiem.

Gadu pēc «The Score» iznākšanas visi trīs grupas dalībnieki pievērsās solkarjerām.

Divus gadus vēlāk Hila izdeva augsti vērtēto debijas soloalbumu «The Miseducation Of Lauryn Hill», kam 2001.gadā sekoja akustiskais ieraksts «MTV Unplugged No. 2.0».

Pēdējos desmit gados Hila ir vairījusies no publicitātes, vien sniedzot retas uzstāšanās mūzikas festivālos vai koncertos.

Šajā laikā Hila laidusi pasaulē sešus bērnus. Piecu viņas bērnu tēvs ir ilggadējais viņas partneris Rohans Mārlijs, bet sestā jaunākā mazuļa tēva vārdu dziedātāja nav izpaudusi.

Tikmēr Mārlijs šovasar saderinājās ar brazīliešu topmodeli Izabellu Fontanu.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu