«Dabas sporta zāli» mēneša laikā apmeklējuši vairāk nekā 20 000 cilvēku (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

AS «Latvijas Valsts meži» (LVM) no dabas materiāliem veidoto «Dabas sporta zāli» Vērmanes dārzā mēneša laikā apmeklējuši vairāk nekā 20 000 sportot gribētāju un aktīvās atpūtas cienītāju, informēja uzņēmumā. 

«Dabas sporta zāli» pirms došanās uz olimpiskajām spēlēm svinīgi atklāja Latvijas olimpiskā komanda.

Ik dienas dažādas sporta un atpūtas aktivitātes «Dabas sporta zālē» izmantojuši aptuveni 1000 sportot gribētāji. Liela apmeklētāju atsaucība bijusi arī dažādiem bezmaksas pasākumiem, piemēram, vairāk nekā 200 cilvēki apmeklēja nūjošanas meistarklases sertificētas treneres Lindas Andrusas vadībā, vairāki simti bērnu piedalījās Bērnu sporta spēlēs.

«Dabas sporta zāle», kurā kopumā pieejamas vairāk nekā desmit dažādas sporta disciplīnas, vislielāko interesi raisījusi tieši bērnu un jauniešu vidū.

Vienlaikus «Dabas sporta zālē» darbojas arī LVM informācijas telts, kurā atrodama informācija par dažādām atpūtas un sportošanas iespējām Latvijas dabā. Mēneša laikā par aktīvās atpūtas objektiem interesējušies vairāki tūkstoši «Dabas sporta zāles» apmeklētāju, kā arī ārvalstu tūristi un vienkārši garāmgājēji. Visvairāk cilvēki vēlējušies uzzināt par LVM ierīkotajām velo takām un aktīvās atpūtas iespējām.

Kopumā aktīvās atpūtas un sportošanas iespējas - pastaigas, nūjošanu, velobraukšanu, slēpošanu, orientēšanās sportu, peldēšanu un daudzas citas aktivitātes - LVM nodrošina vairāk nekā 400 ierīkotos un uzturētos atpūtas jeb «Mammadaba» objektos visā Latvijā. No tiem populārākie un iedzīvotāju iecienītākie ir Tērvetes dabas parks un Tērvetes ūdenskrātuve, Kaņiera, Lielauces un Zebrus ezeri, atpūtas un tūrisma centri «Spāre» un «Ezernieki», Jaunmoku pils, Pokaiņu mežs, Vijciema čiekurkalte un citi.

«Mammadaba» atpūtas objektus ik gadu apmeklē vairāk nekā pusmiljons dabas mīļotāju gan no Latvijas, gan ārvalstīm.

LVM «Dabas sporta zāle» Vērmanes dārzā būs atvērta līdz 20.augustam, savukārt rudenī tā sportot gribētājus gaidīs Tērvetes dabas parkā.

Jau ziņots, ka «Dabas sporta zāle» ir no dabas materiāliem veidotā aktīvās atpūtas zona Vērmanes dārzā, kas veidota kā atgādinājums par plašajām aktīvās atpūtas iespējām, ko piedāvā LVM, vienlaikus veicinot sportošanu, nodarbošanos ar fiziskām aktivitātēm un sportisku dzīvesveidu. Tā ir atvērta katru dienu no plkst.10 līdz 21.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu