Rīga turpina līksmot: aviošovs, gaisa akrobāti un mūzikas priekšnesumi (45)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgā šodien noslēgsies pilsētas svētki, kuru laikā Vērmanes dārzā būs dažādi pasākumi bērniem, 11.novembra krastmalā notiks vērienīgi mūzikas priekšnesumi un iespaidīgs aviošovs, bet plkst.22.45 svētki noslēgsies ar krāšņu salūtu.

Vērmanes dārzs un tā estrāde šodien no plkst.12 līdz 18 būs pilnībā atvēlēta bērniem. Vērmanes dārzs pārtaps par stilizētu Hanzas pilsētu ar krāšņi tērptiem iemītniekiem ielās, mākslinieku priekšnesumiem, koncertiem, radošajām darbnīcām un sacensībām bērniem un jauniešiem. Šajā laikā Vērmanes dārzā notiks arī «Grāmatu iela 2012», kuras laikā notiks gan grāmatu tirdzniecība, gan kultūras pasākumu programma. No plkst.19 līdz 22 Vērmanes dārzā notiks džeza vakars.

Plašākie Rīgas svētku pasākumi, «Rīgas spēles un gaviles» šodien norisināsies 11.novembra krastmalā no plkst.12 līdz 23. Svētku programma plkst.12 sāksies ar gājienu no Doma laukuma uz 11.novembra krastmalu. Plkst.12.30 krastmalā sāksies «Rīgas svētku dejas 2012» maratons, kas turpināsies līdz plkst.20. Plkst.12.45 un 14 notiks Senās mūzikas ansambļu «Ludus» un «Canto», seno deju grupas «Ballare» uzstāšanās un šovs «Modes Mistērijas» viduslaiku noskaņās.

Plkst.13 krastmalā notiks bruņinieku cīņu paraugdemonstrējumi perkusiju grupas «Pulsa efekts» mūzikas pavadījumā. Plkst.14.30 notiks saksofonu kvarteta «N[ex]t Move» un Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas audzēkņu uzstāšanās, kā arī radiovadāmo modeļu un pūķu pilotu priekšnesumi.

Plkst.15 krastmalā būs vērojami iespaidīgi priekšnesumi gaisā - heliosfēru šovs «The Dream Engine» no Lielbritānijas, kad akrobāti ar hēlija baloniem pacelsies gaisā un rādīs priekšnesumus, savukārt plkst.15.15 notiks pasaules labāko pilotu aviošovs «Riga Freestyle Aerobatic Master Cup».

Ap 300 dažādu mākslinieku plkst.15.30 iesaistīsies Nila Īles skaņdarba «Ceļojums Hanzā» pirmatskaņojumā, kurā piedalīsies perkusiju grupas «Afroambient», apvienotais Rīgas senioru koris, perkusionistu grupa «Samba de Riga», indiešu mūzikas ansamblis «Baraka», folkgrupa «Laiksne», indiešu deju ansamblis «Bharata', stepa deju ansamblis «Top Tap Company». Savukārt plkst.16.45 uzstāsies Rīgas Cirka mākslinieki un «Brīvi urbāni jaunieši ar kultūru azotē» (BUJAKA) unikālā urbānās vides šovā.

Plkst.17.15 būs vērojams rokgrupas «Dzelzs vilks», frīkbaiku braucēju «Apokalipses jātnieki», Rīgas ielu vingrotāju un Tvīda brauciena dalībnieku dzīvespriecīgais sveiciens, savukārt plkst.18 - operdziedātājas Evitas Zālītes un heliosfēru šova «The Dream Engine» romantiski muzikālais duets, un dažādi mūzikas, deju un akrobātikas priekšnesumi turpināsies līdz plkst.20.12, kad notiks «Rīgas svētku deja 2012» Deju maratona uzvarētājdejas paraugdemonstrējums, bet pēc tam uzstāsies Dailes teātra dziedošie aktieri un citi mūziķi.

Plkst.21.30 notiks Uģa Prauliņa dziesmu cikla «Rīga, mana baltā Rīga» pirmatskaņojums, kurā piedalīsies Ance Krauze, Zigfrīds Muktupāvels, Rīgas kamerkoris «Ave Sol», apvienotais Rīgas jauktais koris, apvienotais Rīgas deju kolektīvs un instrumentālā grupa Prauliņa vadībā. Kopumā uzvedumā piedalīsies ap 800 izpildītāju, kas plkst.22.45 noslēgsies ar svētku uguņošana.

Par godu 730.gadadienai kopš Rīgas iestāšanās Hanzas savienībā notiks Vecrīgas Hanzas tirgus. Rātslaukumā no plkst.12 līdz 18 būs atvērtas Hanzas savienības dalībvalstu prezentāciju teltis. Šogad Rīgā viesosies Rostoka, Tallina, Tartu, Kauņa, Veļikij Novgoroda, Valmiera, Koknese, Ventspils un Limbaži. Viesu delegāciju prezentāciju teltīs apmeklētāji varēs plašāk iepazīt šīs Hanzas savienības pilsētas, vērot un vērtēt to labāko amatnieku darbu. No plkst.12 līdz 21 uz skatuves Rātslaukumā plašā un daudzveidīgā kultūras programmā uzstāsies gan pašmāju mākslinieki, gan ārzemju viesi.

Laukumā pie Sv. Pētera baznīcas no plkst.12 līdz 21 darbosies autentisks viduslaiku tirgus, kurā piedalīsies amatnieki no Latvijas, Baltkrievijas, Polijas, Igaunijas. Te notiks ne tikai tirdzniecība, bet arī seno amatu, viduslaiku tērpu, bruņojuma demonstrējumi, kā arī tiks stāstīts par viduslaiku Rīgas sadzīves paradumiem, būs atvērts aktivitāšu laukums bērniem.

Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā no plkst.12 līdz 16 notiks Latvijas un kaimiņvalstu kalēju saiets, kura apmeklētāji varēs iepazīties gan ar izstādītajiem meistardarbiem, gan pašiem atraktīvajiem kalējmeistariem no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Savukārt «Arēnā Rīga', Skanstes ielā 21, šodien koncertēs grupa «Mumij Troļļ» no Krievijas, kuru uzstāšanos iesildīs amerikāņu grupa «Run Run Run» un «Losers» no Lielbritānijas.

Kā ziņots, sabiedriskais transports – autobusi, trolejbusi un tramvaji -, kā arī pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» apsaimniekotās autostāvvietas Rīgas svētku laikā ir bez maksas.

Rīgas svētki notiek no 17.augusta līdz 19.augustam.

Komentāri (45)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu