Izdota Veras Singajevskas atmiņu stāstu grāmata (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pateicoties hokeja kluba «Dinamo Rīga» un komandas līdzjutēju atbalstam izdevniecībā «Upe tuviem un tāliem» izdota leģendārās latviešu aktrises Veras Singajevskas atmiņu stāstu grāmata «Mans mūžs».

«Ik vakaru, kad satumst un ielās norimst skaļie trokšņi, es sēžu uz gultas malas, šūpoju kājas un ļaujos atmiņām. Man liekas, ka atmiņas ir mans privātīpašums. Kad gribu, paveru atmiņu vārtiņus, ieaicinu jūs savā dzīves dārziņā, bet, kad vairs negribu, vārtiņus aizveru, kaut ko atstājot tikai sev,» Singa raksta ievadvārdos.

Kad izdzīvoti ilgi gadi, tad atmiņā paliek labais un vērtīgais. Tas kā dēļ ir bijis vērts dzīvot. Singa savu dzīvi izstāsta nelielās dzīves ainiņās, kas ir tik labestīgas, ka vietumis atgādina pasaku. Pasaku par to ko vienkārša meitene savā ceļā spēj piedzīvot. Singas mūžs atspoguļo vai veselu laikmetu un katrs, kurš bijis pēckara vai padomju laika bērns, ir bijis draugos ar viņas atveidoto Šuru Tičinkinu, Peksi un, protams, Karlsonu.

Grāmatā neatradīsiet teātra intrigu risinājumus vai ko «dzeltenu». Te atradīsiet pateicību visiem tuvajiem, kā arī kolēģiem un liktenim.

Bet pāri visam teiktajam staro gaišais spīts, kas palīdzējis piepildīt Singas sapni par teātri un lomām, kuras mēs atcerēsimies vienmēr.

Grāmatai pievienots arī kompaktdisks ar aktrises balss ierakstiem no lomām teju pusgadsimta laika nogrieznī.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu