Lielbritānijā manītais «lauva» izrādījies liels mājas kaķis (22)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RiaNovosti/Scanpix

Lielbritānijā paniku sacēlušais «lauva» izrādījies augumā padevies mājas kaķis, vēsta britu mediji.

Pēc svētdienas vakarā saņemtām ziņām par Eseksas grāfistē manītu rēcošu lauvu britu likumsargi naktī uz pirmdienu sāka plašu meklēšanas operāciju.

Bīstamā nezvēra meklēšanā iesaistīts arī policijas helikopters un netālu esošā zoodārza eksperti ar trankvilizatoriem.

Tuvējiem zoodārziem un cirkiem likts pārskaitīt savus dzīvniekus, bet vietējiem iedzīvotājiem izplatīts brīdinājums, iesakot būt piesardzīgiem.

Britu presē publicēta ar mobilo telefonu uzņemta miglaina fotogrāfija, kurā redzams paprāvs rudas krāsas kaķveidīgs dzīvnieks pļavā.

Aculiecinieki stāstīja, ka ļoti lielais kaķveidīgais dzīvnieks aptuveni 20 minūtes vāļājies laukā un mazgājies un tad devies prom un pazudis dzīvžogā.

Taču pēc diennakti ilgas meklēšanas likumsargiem radušās aizdomas, ka bīstamais nezvērs patiesībā varētu būt liels mājas kaķis.

Tikmēr vietējie iedzīvotāji jau atšifrējuši galveno aizdomās turēto, kas varētu būt noturēts par lauvu.

Dažus simtus metru attālumā no vietas, kur svētdienas vakarā «lauva» manīts, kādās mājās dzīvo trīs gadus vecs Meinkūna šķirnes kaķis vārdā Lācītis.

Smilšu krāsas kaķis bieži pastaigājas attiecīgajā laukā un iepriekš noturēts par lapsu, stāstīja Lācīša saimnieks.

Otrs «lauvas» kandidāts ir netālu pansionātā dzīvojošs 12 gadus vecs ruds runcis, kas ir diezgan liels un kuru no attāluma varētu sajaukt ar lauvu.

«Kažoka krāsas dēļ viņš mazliet izskatās kā lauva, bet viņš nav bīstams. Viņš ir diezgan liels dusmīga paskata runcis, bet patiesībā viņš ir ļoti mīlīgs kaķis, kam ļoti patīk, kad viņu paglauda,» stāstīja pansionāta darbiniece.

Eksperti tagad salīdzina aculiecinieku uzņemto «lauvas» fotoattēlu ar abiem minčiem, lai noskaidrotu, kurš no viņiem pārbiedējis iedzīvotājus.

Meinkūna šķirnes kaķi ir vieni no lielākajiem mājas kaķiem. Tēviņi var svērt līdz 11 kilogramiem, bet to augums var sniegties līdz metra garumam, ieskaitot asti.

Ginesa rekordu grāmatā reģistrētais «garākais kaķis» ir Meinkūna šķirnes tēviņš, kuram no degungala līdz astes galam ir 123 centimetri.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu