Mākslinieku namā Jūrmalā skatāmi Zigmunda Šņores akvareļi (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Augustā Mākslinieku namā, Bulduros (Muižas ielā 6) atklāja mākslinieka, akvarelista Zigmunda Šņores personālizstādi, kura skatāma līdz 15. septembrim. Izstādē ir skatāma un sajūtama jūras un dabas noskaņu pārpilnība un bagātība virtuoza akvarelista traktējumā.  

Bērnības un jaunības gadus mākslinieks vadījis Jūrmalā, Dzintaros, un laikam vēja aukas, kaiju klaigas, viļņu šalkas un saules gaismas siltumu viņš sasmēlies visam mūžam. Z. Šņores un viņa mākslas raksturojumam vispiemērotākais vārds ir «lirika». Viņa darbos mēdz gan parādīties arī kādas dramatiskākas krāsu noskaņas tumšu mākoņu vai naksnīgu noskaņu veidā, bet pamatā tā ir «dzeja», nevis «drāma».

Zigmunds Šņore dzimis 1942. gadā. Šī personālizstāde Mākslinieku namā ir mākslinieka 70. gadu jubilejas izstāde. Z. Šņore izstādēs piedalās no 1969. gada. Mākslinieku savienības biedrs kopš 1995. gada. Darbi ir privātkolekcijās Latvijā, ASV, Zviedrijā, Austrālijā, Vācijā u.c. 2001. gadā piedalījies 2. Internacionālās biennāles «Neues AQUARELL» izstādē Vācijā. 2010. gadā iegūta 1. vieta mākslas galerijas «Laipa» rīkotajā konkursā «Ainava 2010». 2008. gadā akvareli «Reiz bija» no ikgadējās Starptautiskās jūras ainavu izstādes «Marina iegādājās Jūrmalas pilsētas muzejs. Arī šogad Marina» varējām skatīt mākslinieka akvareļus.

Izstāde Mākslinieku namā būs skatāma līdz 15. septembrim. Mākslinieku nama darba laiki: otrdienās – piektdienās no plkst. 12.00–19.00, sestdienās no plkst. 12.00–16.00. Svētdienas, pirmdienas – brīvdienas. Ieeja bez maksas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu