Nebijušas garšas sajūtas: Gastronomijas festivāls gardēžiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 1. līdz 9. septembrim Rīgā notiks Gastronomijas festivāls, kurā vairāk nekā 40 lieliski Rīgas restorāni, kafejnīcas un bāri Rīgas iedzīvotājiem un viesiem prezentēs unikālu gastronomisko piedāvājumu, lai ikviens varētu izbaudīt vēl nebijušas garšas sajūtas un sabiedriskās ēdināšanas un viesmīlības uzņēmumu augsto profesionalitāti.

Dalībai Gastronomijas festivālā pieteikušies 42 dalībnieki. Festivāla garšas buķeti veidos restorāni «Ambiente», «Avalon», «Bibliotēka N°1 restorāns», «Burkāns», «Dstyle Lounge», «KID*», «Kitchen», «Gutenbergs», «Kaļķu vārti», «Ostas skati», «Merlin», «Colombo», «Panda9», «Burrito Bar», «Tex-Mex», «Ribs&Rock», «Steiku Haoss», «Spicy Affair», «SUITE Restorāns», «Teātra Bāra restorāns», «Melnā Kaķa Mājas Restorāns», alus restorāns «Merlin», ebreju virtuves restorāns «Menora», 3 pavāru restorāns «Tam labam būs augt», svaigēšanas restorāns «Raw Garden», zivju restorāns «Le Dome», jogurta saldējumu kafejnīca «Yo Yo Frozen Yoghurt», vīna bārs «Garage», krodziņš «Lāsīte», grilbārs «Alibi», spāņu tapu bārs «Madride», kokteiļbārs «Betty Page», «D’vine bar», kafejnīca «Mierā», kultūras bārs «Sapņi un kokteiļi», kā arī mācību un atpūtas telpa «Viesistaba Kazarmās».

«Gastronomijas festivāls notiek izstādes «Riga Food 2012» laikā, un tā mērķis ir popularizēt ārpus mājas ēšanas kultūru Latvijā, laužot stereotipus par to, ka patīkamas maltītes ieturēšana restorānā, kafejnīcā vai bārā ir nesamērīgi tēriņi,» stāsta Gastronomijas festivāla koordinators Oskars Šļakota. «Tieši tādēļ spilgtākie Rīgas restorāni, kafejnīcas un bāri no 1. līdz 9. septembrim ikvienu aicinās pie sevis, lai priecētu ar ko patiešām īpašu – vēl nebijušām ēdienkartēm, speciāliem piedāvājumiem un īpašām atlaidēm. Veidosim Rīgu par gastronomijas metropoli,» aicina O. Šļakota.

Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas izpilddirektore Santa Graikste uzver: «Lai arī Latvijā priekšroka tiek dota ēšanai mājās, salīdzinot ar «treknajiem» gadiem, cenas restorānos ir kļuvušas draudzīgākas un profesionalitātes līmenis ir audzis. Tādēļ Gastronomijas festivāls ir lieliska iespēja restorāniem un kafejnīcām parādīt savu prasmi ēdienu gatavošanā, izmantojot vietējos produktus, parādīt savas «odziņas» un piesaistīt jaunus klientus.»

Ar Gastronomijas festivāla dalībnieku īpašajiem piedāvājumiem var iepazīties Gastronomijas festivāla mājaslapā «gastrofest.lv» vai izstādes «Riga Food 2012» mājaslapā «bt1.lv». Sociālajos tīklos («draugiem.lv/gastrofest.lv», «twitter.com/gastrofest_lv», «facebook.com/Gastrofest.lv») ir atrodama pati aktuālākā informācija par pasākumu, kā arī ikvienam ir iespēja piedalīties konkursos un laimēt balvas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu