Hakeri nosūta Teiloru Sviftu uzstāties nedzirdīgu skolēnu priekšā (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Hakeru grupa, kas sevi dēvē par «The 4chan /b/tards», safabricējuši interneta konkursa rezultātus, lai liktu amerikāņu dziedātājai Teilorai Sviftai uzstāties kurlas auditorijas priekšā. 

Picēriju ķēdes «Papa John's» un mācību grāmatu nomas «Chegg» rīkotajā konkursā piecas visvairāk interneta lietotāju balsis saņēmušās skolas saņems 10 000 dolāru (5600 latu) balvu mūzikas klašu labiekārtošanai, turklāt Svifta uzstāsies pirmo vietu ieguvušajā skolā.

Pēc hakeru iejaukšanās visvairāk balsu saņēmusi Horācija Manna skola kurlajiem un vājdzirdīgajiem.

Taču skolas direktors Džeremijs Fords labprāt uzņemtu Sviftu. «Es nedomāju, ka tas ir smieklīgi,» viņš teica. «Es nezinu, kāpēc hakeri tā rīkojās, taču tas izraisīja pretēju efektu. Es to uztveru kā iespēju darīt pasaulei zināmu, ka kurli cilvēki ir spējīgi uz to pašu, ko visi pārējie, arī klausīties mūziku.»

Fords paskaidroja, ka daudzi skolēni spēj sajust skaņas vibrācijas vai augstās skaņas. Skolā nav mūzikas pasniedzēja, taču Fords uzskata, ka naudas balva varētu tikt izmantota mūzikas klases pielāgošanai kurlo un vājdzirdīgo bērnu vajadzībām.

«Ja skola uzvarētu, tas būtu ļoti labi,» uzskata direktors.

23 gadus vecā Teilora Svifta, kas šogad atzīta par vislabāk apmaksāto jauno slavenību, nav komentējusi hakeru uzbrukumu, taču kāds portāla «4chan» lietotājs sajūsminās par hakeru rīcību. «Vislabākais ir tas, ka Teilora Svifta nevar atteikties dziedāt baram kurlu bērnu bez noplosīšanas no mediju puses,» viņš raksta.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu