Latvijas radiofrekvenču spektra tehniskās uzraudzības inženieri palīdz Londonas olimpiskajās spēlēs (23)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: F64

2012. gada vasaras Olimpisko spēļu laikā divi valsts akciju sabiedrības «Elektroniskie sakari» (VAS ES) radiofrekvenču spektra tehniskās uzraudzības inženieri palīdzēja saviem Lielbritānijas kolēģiem nodrošināt šī vērienīgā sporta pasākuma laikā izmantoto radioiekārtu netraucētu darbību, veiksmīgu pasākuma norisi un translāciju visā pasaulē. Šodien eksperti devušies ceļā uz noslēdzošo posmu Paralimpiskajām Spēlēm. 

Inženieri Lauris Labanovskis un Uldis Akmens izturot nopietnu atlases procedūru, kā vienīgie no Baltijas valstīm piedalījās starptautiskās komandas darbā. Abi latvieši strādāja galvenajā spēļu norises vietā - Londonas Olimpiskajā parkā, kurā viens no galvenajiem atbildības objektiem bija Olimpiskais stadions. Darba ziņā vissaspringtākā bijusi atklāšanas ceremonija, kuru tiešraidē pasaulē vēroja aptuveni viens miljards skatītāju. Tās laikā tika izmantotas daudzas bezvadu iekārtas, no kuru netraucētas darbības lielā mērā bija atkarīga veiksmīga atklāšanas ceremonijas norise. Kopumā Olimpisko spēļu norises laikā radiotraucējumu avoti bija jāatrod milzīgā cilvēku pūlī ļoti īsā laikā un ar ierobežotām piekļuves iespējām. Speciālisti ar saviem uzdevumiem tika veiksmīgi galā un komandu, kurā strādāja latvieši, atzinīgi novērtēja arī Londonas Olimpisko spēļu organizatoriskās komitejas pārstāvji.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu